Srpanj 21, 2025, 22:16:06 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Otrovnice iza stakla  (Posjeta: 1380 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ifsilon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
Otrovnice iza stakla
« u: Siječanj 24, 2011, 10:54:50 prijepodne »
Malo sam pretrazivao forum,ali nikak nemrem nac slicnu temu. Imam iskustva sa hendlanjem nasih domacih viperida na terenu,al sad me zanima nekaj drugo,drzanje istih doma.  Tocnije, zapaljen sam za V. ammodytes i latastei. Koja je mogucnost da nabavim tak nekaj,a da bude CB? Kakve dozvole i papiri trebaju i kolko je to izvedivo ovdje u Zagrebu (u blizini sam zapadnog kolodvora) nakon one zabrane? Jos me zanima postoji li mogucnost da zavrsim neki tecaj ili da volontiram u nekoj ustanovi koja drzi otrovnice(PMF,veterinarski fakultet ili zoo) kako bi stekao malo vece iskustvo? Znam da El djapo i Vrba tu imaju dosta iskustva pa molim vas pomozite! 
Unaprijed hvala,  Ivor

Offline ifsilon

• Punopravni član
    • Ifsilon Exotics
Odg: Otrovnice iza stakla
« Odgovori #1 u: Siječanj 24, 2011, 11:35:17 prijepodne »
Evo i par fotki jednog bebaca V. ammodytes od 25 cm slikanog prosle godine u 5.mjesecu na Medvednici. Nije bas neka iber kvaliteta jer je slikano sa mobitelom,al bi se trebalo kuzit kaj je na fotkama.  :)

Offline MoreliaChof

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 24, 2011, 12:41:42 poslijepodne »
pošalji pp Vrbi, mislim da bi ti čovjek odgovorio sve kaj te zanima.
a on je u par navrata imao bebe ammodytesa.
budi pozdravljen Ivore

Offline ifsilon

• Punopravni član
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #3 u: Siječanj 24, 2011, 12:49:21 poslijepodne »
to sam prvo i mislio,al ovak cu cut vise razlicitih misljenja. vidio sam dosta njegovih fotki i fakat ima prekrasne V.ammodytese,pa ako je voljan mozda mi jednog dana i proda jednu bebu...  ;)

Offline vrba73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #4 u: Siječanj 24, 2011, 17:19:48 poslijepodne »
Od prosle godine drzanje opasnih zivotinja, u sta spadaju i otrovne zmije, u ZG je zabranjeno.  Takoder poskok spada u zasticene zivotinje u RH tako da je drzanje istog i po tom zakonu u biti nedozvoljeno.  To je slozbeno i po zakonu... Ja drzim i uzgajam poskoke vec dugi niz godina, prije nego su ovi svi zakoni stupili na snagu, zato i imam papire za njih i smijem ih drzati.  Takoder suradujem s Imunoloskih zavodom koji drzi poskoke i proizvodi serum, tako da i s te strane ih mogu i smijem drzati i uzgajati. 
Sto se tice iskustva tj volontiranja na nekom od sluzbenih institucija bojim se da je to gotovo nemoguce.  ZOO ima samo jednog poskoka i to su dobili od mene.  Tamo neko volontiranje je po meni dosta neizvedivo ali mozes pitat.  Na Veterini ne drze otrovne zmije niti se bave njima. Na PMF ima Dr.Tadic koji se bavi otrovnim zmijama i ima puno njih ali bojim se da niti kod njega neko volontiranje nije bas izvedivo.  Ali ponavljam, mozes pitat.  Problem je sto ti se nitko nece upustiti od strane institucija u educiranje (tvoje volontiranje) jel je protokol rada s otrvnicima ne definiran kod nas a isto tako i odgovornost u pogledu "sto ako se desi  to i to....." i tebe npr ugrize zmija....
Sorry, znam da ti nisam puno pomogao ali eto...
Predsjednik Udruge Ljubitelja Egzotičnih Životinja

Offline ifsilon

• Punopravni član
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #5 u: Siječanj 24, 2011, 17:27:59 poslijepodne »
znaci ne ostaje mi nis drugo osim da cekam da se zakon promjeni i da se i dalje druzim sa njima izvan kuce? aaaaaaa,bed!  svejedno hvala ti na odgovoru. a za onog u zoo-u sam i mislio da je tvoj. u svakom slucaju cu se obratiti Dr. Tadicu pa cu vidit kaj ce mi rec.

Offline sqmy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 21, 2011, 05:33:06 prijepodne »
sto ne nabavis nekog albolabrisa,meni je to bila prva zmija i skroz sam zadovoljan=)