Srpanj 30, 2025, 02:10:22 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Lycosa  (Posjeta: 2776 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Striček Matija

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Lycosa
« u: Rujan 06, 2005, 19:37:00 poslijepodne »
ak nekog zanima...

dečku se polegle male Lycose, ima par komada viška... ovo su fotke od mame...

valjda će poslat i koju od beba...

a sad...ja neznam kaj bi on to mjenjao, prodao, poklonio... al ak je neko zainteresiran valjda se može nekaj dogovorit...

pa ak ima zainteresiranih ga pitam...

pozdrav

matija

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Lycosa
« Odgovori #1 u: Rujan 06, 2005, 19:43:00 poslijepodne »
A ne
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline zulu

• Punopravni član
Lycosa
« Odgovori #2 u: Rujan 06, 2005, 19:48:00 poslijepodne »

A daj napiši malo o tom paučku. Jel jeotrovan agresivan? Nikad čula za tog pauka i sad sam malo švrljala po internetu pa vidim da ima raznih: rosemary, egyptian gold wolf... Koji je ovaj? Kolko narastu? Terrestrialan ili arborealan? Ufff puno pitanja...
Helou ljudovi!!! Hau ar vi duing tudej? Dec oukej!

Natura in minimis maxima!

Offline Garfi

• Punopravni član
Lycosa
« Odgovori #3 u: Rujan 06, 2005, 21:50:00 poslijepodne »

Wulf spider

Terrestrialan je,

temp:21 do 25 c

vlaga: 60-70%

Naraste oko 6 cm

Nije bash agresivan al plasljiv!

I nije pozeljno da te ugrize...procito sam da ti moze gadno pozlit itd...

Edited by: Garfi

Offline zulu

• Punopravni član
Lycosa
« Odgovori #4 u: Rujan 07, 2005, 22:54:00 poslijepodne »
Hvala Garfi! Na slici mi izgleda veće...?Jel bi se mogao preporučit ljudima sa iskustvom ali da baš nisu profići tj. meni koja sam dosadimala pauke tipa rosea avicularia, smithii sl.? I maloljetna sam čisto kažem jer se neke vrste (po mome)ne bi smjele prodavat maloljetnim osobama (pogotovo onima bez ikakvog iskustva).

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
Lycosa
« Odgovori #5 u: Rujan 09, 2005, 21:46:00 poslijepodne »

i ja bi uzeo ako je cijena ok jer sasm si rezervirao jednu ljepoticu kod matije samo cekam potvrdu da je ima. smithy.

zna li netko..jest da mijesam teme...al zasto se mojim zoharima..blaptica dubia..sijeno ful navlazilo a nemaju vodu unutra jedino malo voca. sve je vlazno i plijesan se razvija nemam ih ni mjesec dana a vec jednom cistio.

† BLACK RAIN †

Offline zulu

• Punopravni član
Lycosa
« Odgovori #6 u: Rujan 10, 2005, 12:16:00 poslijepodne »

Pa u voću imaš vlage tj. vode, a i voće ti se jako brzo pljesnivi pa je možda ostao komadićak pa se sve proširilo...? Još više ako je temp. veća! Malo sam čitala o otrovu lycose. Ima dvije vrste tog otrova tj. lycotoxina i nisam skužila u textu previše jer ima dosta riječi koje ne razumijem pa ću prikeljit txt tu pa neka mi neko proba prevest ko bolje zna. Piše u jednoj rečenici da nema ozbiljnijih posljedica od otrova pa šta bi to značilo? Znam da ima puno txta ali dobro je kad je detaljno:

Two peptide toxins with antimicrobial activity, lycotoxins I and II, were identified from venom of the wolf spider Lycosa carolinensis (Araneae: Lycosidae) by virtue of their abilities to reduce ion and voltage gradients across membranes. Both peptides were purified to homogeneity by reversed-phase liquid chromatography and determined to have the following primary structures by Edman microsequencing: IWLTALKFLGKHAAKHLAKQQLSKL-NH2 for lycotoxin I and KIKWFKTMKSIAKFIAKEQMKKHLGGE-OH for lycotoxin II. The predicted secondary structures of the lycotoxins display amphipathic -helix character typical of antimicrobial pore-forming peptides. Antimicrobial assays showed that both lycotoxins potently inhibit the growth of bacteria (Escherichia coli) and yeast (Candida glabrata) at micromolar concentrations. To verify its hypothesized pore-forming activity, lycotoxin I was synthesized and shown to promote efflux of Ca2+ from synaptosomes, to cause hemolysis of erythrocytes, and to dissipate voltage gradients across muscle membrane. The lycotoxins may play a dual role in spider-prey interaction, functioning both in the prey capture strategy as well as to protect the spider from potentially infectious organisms arising from prey ingestion. Spider venoms may represent a potentially new source of novel antimicrobial agents with important medical implications.

INTRODUCTION

Abstract
Introduction
Procedures
Results
http://www.jbc.org/cgi/content/full/273/4/2059#Discussion" target="_blank">http://www.jbc.org/icons/toc/darrow.gif" width=11 bor

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Lycosa
« Odgovori #7 u: Rujan 10, 2005, 21:40:00 poslijepodne »
Tema je zatvorena zbog offtopiciranja....

Sve ostale upite kontaktirajte Matiju preko PM-a.

......btw... Zulu i Ozzy imaju žuti karton do 10.11.2005....zbog offtopic-a ....
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
Lycosa
« Odgovori #8 u: Rujan 11, 2005, 12:18:00 poslijepodne »