Kolovoz 03, 2025, 12:09:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pajčolanka u 25 litara  (Posjeta: 4008 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cherry22

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
pajčolanka u 25 litara
« u: Studeni 15, 2010, 12:06:24 poslijepodne »
bok, ja sam dobila malu pajčolanku, od 4-5 cm i ona je sada u akvariju od 25 litara. zanima me da li ona moze zivjeti sama, jer koliko sam poslije vidjela tih 25 litara nije dovoljno ni za nju, a kamoli jos jednu ribicu  :( a nazalost novi akvarij ne dolazi u obzir. hoce li ona uopce moci prezivjeti u tom akvariju i da li joj je bolje samoj ili s jos jednom ribicom?

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Odg: pajčolanka u 25 litara
« Odgovori #1 u: Studeni 15, 2010, 12:17:18 poslijepodne »
Pokloni je, a tu stavi nešto puno, puno sitnije. To je za nju ne premalo, nego abnormalno premalo.

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Studeni 15, 2010, 12:18:28 poslijepodne »
bok, ja sam dobila malu pajčolanku, od 4-5 cm i ona je sada u akvariju od 25 litara. zanima me da li ona moze zivjeti sama, jer koliko sam poslije vidjela tih 25 litara nije dovoljno ni za nju, a kamoli jos jednu ribicu  :( a nazalost novi akvarij ne dolazi u obzir. hoce li ona uopce moci prezivjeti u tom akvariju i da li joj je bolje samoj ili s jos jednom ribicom?

preživjeti? ha bude. kak dugo? ne baš dugo. nabavi obavezno filter, dvaput tjedno promjeni 50% vode sa odstajalom vodom bar 24 sata. o drugoj pajčolanki razmišljaj dok budeš imala akvarij od bar 100 litara.
pročitaj priručnik za početnike na portalu.
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline cherry22

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Studeni 15, 2010, 12:46:04 poslijepodne »
hvala. znam da bi ju trebala pokloniti, ali nemam kome, a i jako mi je draga  :'( da li znate do koje velicine bi joj taj akvarij bio ok?pa mozda da poslije probam nabaviti neki veci? koliki bi trebao biti?

Offline Klanjo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Bolje vrabac u ruci nego riba iza ormara.
« Odgovori #4 u: Studeni 15, 2010, 12:48:53 poslijepodne »
Ma preživjeti če samo kaj nebu bila sretna niti to kaj je sama niti sa količinom vode,tak da bi bilo bolje da ju negdje udomiš ak imaš koga,ako nemaš onda joj pružiti čim više možeš što znači obavezno filter,zračnu pumpu.
i pročitaj si ovo

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=565:zlatna-ribica-carrasius-auratus-zanemarena-ljepotica&catid=20:anci&Itemid=63
Mudrost se krije u riječima velikog Aristotela:
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #5 u: Studeni 15, 2010, 12:49:11 poslijepodne »
Da ,dobro su ti reklil.....morala bi je pokloniti ako joj zelis da zivi dugo i ugodno,inace se samo pati u tvojim uvjetima.
Olaksati ces joj muke ako joj kupis mali filterić,i mijenjas vodu vodom koja je odstajala ili jos bolje pripremljena sredstvima koji uklanjaju klor i teške metale.
Mrzim poklone koji su ribica u neadekvatnim uvjetima  :(
Ali opet,nisi kriva ti ni onaj ko ti je poklonio....Svaka cast sta se zelis informirati i pomoći ribici.
WWW.VESELJKO.NET

Offline Klanjo

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 15, 2010, 12:53:21 poslijepodne »
Pa bilo bi ti dobro da ideš na dvije pa si uzmi min. 80 lit akvarij ak ju misliš samu imati onda 40lit pa na dalje ali kak sam i rekao najbolje bi bilo sa ideš na barem dvije da se mogu družiti :)
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline cherry22

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Studeni 15, 2010, 13:09:37 poslijepodne »
hvala svima :) moram se jos dogovoriti sa svojima doma, da probamo nabaviti veci akvarij, a ako neide onda cu je probat udomiti  :heartbr:

Offline aq_zole

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #8 u: Studeni 15, 2010, 15:13:34 poslijepodne »
Mozes imati pajcolanku u 40l.. samo nabavi dobar filter (filter 400l/h)... jer su neuredne pravoo ;) (mutna voda)

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 15, 2010, 15:15:38 poslijepodne »
Mozes imati pajcolanku u 40l.. samo nabavi dobar filter (filter 400l/h)... jer su neuredne pravoo ;) (mutna voda)
A gle... možeš i ti živjeti u špajzi metar sa metar.
Znaš li ti uopće koliko ta riba naraste? Znaš li kako se deformira kad je u premalom akvariju?

Offline aq_zole

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Studeni 15, 2010, 15:22:32 poslijepodne »
A gle... možeš i ti živjeti u špajzi metar sa metar.
Znaš li ti uopće koliko ta riba naraste? Znaš li kako se deformira kad je u premalom akvariju?
Ne znam sta bih ti rekao na ovo: samo da sam procitao... tj. dobio info. sa "ovog sajta" o ovoj vrsti ribe ;) druga stvar znam koliko mogu biti velike (oko 30cm)... min. aq je 40l... po jednoj ribac

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Studeni 15, 2010, 15:29:42 poslijepodne »
A ne... ne slažem se s tim da joj je 40l dosta. Mooožda na početku, ali treba se seliti u veći. I da, jako prljaju, filter treba biti pošten.
Evo jučer sam bila kod prijateljice koja ima zlatne. Divovi od riba u 700 l.
Bar 100l ako možeš kupi.

Offline aq_zole

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Studeni 15, 2010, 16:06:01 poslijepodne »
A ne... ne slažem se s tim da joj je 40l dosta. Mooožda na početku, ali treba se seliti u veći. I da, jako prljaju, filter treba biti pošten.
Bar 100l ako možeš kupi.
Hajd pitaj frendicu, kako odrzava temp. u aq..(jer se radi o hladnovodnim) temp. 18-22 stepena. (imam cesto problema sa temp.. stanujem u stanu.. i temp. mi je 24-25, sto naravno nije dobro za hladnovodne.

Offline Klanjo

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Studeni 15, 2010, 16:34:39 poslijepodne »
Bar 100l ako možeš kupi.

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=565:zlatna-ribica-carrasius-auratus-zanemarena-ljepotica&catid=20:anci&Itemid=63

"Taj je minimalni akvarij, po većini uobičajenih standarda, veličine 30 l vode po ribici, ili uz vrlo jaki filtar i puno biljaka, 20 l po ribici. Naše je iskustvo međutim, da je potreban puno veći akvarij. Pogotovo ako imate „klasičnu“ zlatnu ribicu – tada je upravo nužno odrasloj ribici osigurati minimalno 40 – 50 l vode"

A ovo je pajčolanka a ne klasični karas.

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #14 u: Studeni 15, 2010, 20:51:33 poslijepodne »
Ja bi to rekao ovako:
Preživit će ona i u 25 litara ako se dobro brineš za nju. Ali da će to biti zdrava, sretna i velika riba, neće. Od kad sam vidio što je pravi život za zlatne - vrtno jezerce (i to ne malo), ne mogu se oteti dojmu da im je svaki akvarij mal. Pa ta čuda NARASTU! Prava riba. Imao bi se čovjek za najesti  :D.
I plivaju, plivaju, neumorno plivaju u jatu s jednog kraja na drugi, a to teško u kojem akvariju mogu.
Tako da po meni svakako trebaš veći akvarij ako želiš da joj bude dobro. Ako je još mala, možda i može neko vrijeme biti tu, ali rastu brzo!
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Studeni 16, 2010, 08:19:28 prijepodne »
I plivaju, plivaju, neumorno plivaju u jatu s jednog kraja na drugi, a to teško u kojem akvariju mogu.
Tako da po meni svakako trebaš veći akvarij ako želiš da joj bude dobro.
To sam zaboravila napisati. One su zaista veliki plivači i ne miruju baš. Pokloni je rađe. Imaš malih ribica koje možeš staviti u taj mali, pa kozice... Ponekad stvarno ne razumijem zašto siliti. Znam da si početnik i da ti je draga, ali nemoj... Ili veći akvarij ili ribu negdje drugdje.

Offline Picek23

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #16 u: Studeni 16, 2010, 10:12:50 prijepodne »
da, pokusaj ju udomiti, a sebi nabavis neke toplovodne (malo jato, i par cistaca, ili kozice)
dobro bi njoj samoj bilo u 40l,neko vrijeme, al opet, zasto  bi bila sama kad mozes naci nekog s jezercem ili s velikim aq u kojem ce uzivat s drustvom?
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...