Srpanj 19, 2025, 19:19:44 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Morelia spilota spilota  (Posjeta: 1118 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lusadim

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 53
Morelia spilota spilota
« u: Studeni 04, 2010, 04:27:41 prijepodne »
Morelia spilota spilota (Diamond python) je jedna vrsta koja je takodje veoma retka po nasim terariumima. Jedan od razloga, je njena cena.

Pre 2 godine sam uspeo pronaci zenku, koja mi je posle narudzbe dostavljena na sajmu u Hamm-u. Sada je dugacka 140 cm. Nisam imao nikakvih poteskoca do sada, mada treba veoma paziti, jel su osetljive na najmanju promaju. Muzjaka nisam jos pronasao. Imao sam ponude od jednog privatnika, ali posle pregleda sam ustanovio da je iz istog legla. Malo cu se strpiti.
Inace, drzim je u terariumu od 120 x 50 x 50. Topla dnevna tacka je od 32°C, a hladnija od 26°C. Nocu, se spusta do 22 za toplu, 18 za hladniju.  Hygrometriju ne podesavam nista posebno, koliko je u okolini terariuma, toliko je i unutra. Ne podnose previse vlage jel su osetljive na pneumoniju. Jedino kada malo dodajem vlage, to je pred presvlacenje.

Svake sedmice dobija po jednog svezeg ubijenog pacova srednjeg rasta.

Odrastaju do 180 cm za zenku, 160 cm za muzjaka.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
Odg: Morelia spilota spilota
« Odgovori #1 u: Studeni 04, 2010, 06:41:19 prijepodne »
e to je zmija..  :) i kod nas je dosta rijetka  :D ;)

kako misliš da je cijena u pitanju? njima su cijene pale da je to strašno.. barem u Njemačkoj... i pogotovo za mužjake.

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 04, 2010, 07:20:21 prijepodne »
e to je zmija..  :) i kod nas je dosta rijetka  :D ;)
kako misliš da je cijena u pitanju? njima su cijene pale da je to strašno.. barem u Njemačkoj... i pogotovo za mužjake.

Matija trebao si do sada već shvatit da su te spilote koje ti imaš teški miks raznih lokaliteta i da zato niš ne vrijede! :D

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 04, 2010, 08:31:33 prijepodne »
Jako lijepi diamond! Svida mi se sta za razliku od vecine diamonda sta san ja vidia ima poprilicno dosta zutog i to ga dize skroz! Aj lajk veri mac!  :up: