Bok društvo!
Imam akvarij od 100 lit., koji sam kupio prije 3 mjeseca! Lijepo sam ga sredio, stavio sam puno bilja unutra, panj, vulcanit i sitni šljunak i sve to lijepo funkcionira i izgleda ali samo mi smeta to što mi biljke nisu onako prekrasno zelene kao što gledam neke slike vaših akvarija! Počeo sam gnojiti sa Flora Pride pa ću vidjeti da li ima kakvog učinka! Nemojte me krivo razumjeti..... moje biljke su jako narasle u ova tri mjeseca i neke su lijepe, a neke pak izgledaju kao da ih je neka smeđa prljavština prekrila! Makar mi svi koji vide akvarij kažu kako je lijep, ja nisam zadovoljan! Mislim da bi mi biljke mogle izgledati još ljepše!
Imam dvije Aqua Glo lampe od 20 W svaka, mijenjam djelomično vodu i pazim da uklonim trule listove i očistim dno! Od ribica imam:
-5 beba skalara (za mene su to prekrasne ribe, ali kad sam čuo da postoji mogućnost kad odrastu da mi pojedu moje bilje, malo sam požalio što sam ih kupio)
-4ribe borca (mužjak + 3 ženke)
-puža jabučara (mislim da se tako zove, uglavnom onaj žuti puž)
-dva čistaća (jedan je onaj tigrastog uzorka po sebi, mislim da se zove anticrus ili tako nešto, a drugi je mali somić kako ga ja zovem, hehe)
-dvije ribe leptir (makar izgledaju opako i prilično su dosadne, meni se jako sviđaju)
E sad, što kažete? Je li taj akvarij napravljen zbrda zdola, ili će ipak biti ok? Što da radim s biljem? Oprostite što sam se raspisao!