Srpanj 31, 2025, 07:53:20 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ljenčina! :)  (Posjeta: 1620 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dentex

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Ljenčina! :)
« u: Listopad 26, 2010, 23:42:17 poslijepodne »
kad sam starto akvarij prije nekih dva mjeseca ubacio sam prvog stanovnika akvarija - ancistrusa..
Usudio bi se rec da sam zbog tih riba usao u akvaristiku jer sam ih obozavao naprosto iako ih nisam nikad imao :D prekrasne su mi :)
I tak ja ubacim tog ancica od maksimalnih 2-3 cm i on ode pod filter i miruje.. Nis cudno reko ja, treba mu da se prilagodi.. Prodje tjedan dana na lozinom panju 5 cm debele sluzi valjda on nista.. I dalje na filteru.. Mislim si mozda je usamljen.. Prodje mjesec dana u akvariju su vec i ostale ribice... Ancic je jos na filteru.. Naprosto sam se razocaro u njih i izgubio zanimanje.. U akvariju sve vrvi od algi al ljencina ne mrda, ubacim tabletu spiruline okupe se puzevi al ancistrus nije zainteresiran, njemu je ljepo na svom filteru.. Sad ce evo dva mjeseca od startanja akvarija i meni dop****e alge u petak i odem u belugo i uzmem jos jednog ancistrusa od 2 cm.. Starija ljencina je narasla vec 5 cm :) sad gledam ovog malog i taj je hiperaktivan naspram ove ljencine :D cisti staklo, bilje, skoljke, ma sve! :D u bilo koje doba dana leti po akvariju, jutro podne noc svejedno dok ovaj ne mrda uopce!
 opet sam promjenio misljenje o ancicima i opet ih obozavam :)
Evo naprosto sam moro ovo podjelit sa vama :) poanta price je, belugo rulz! :D hh

Ps.. Mali trenutno cisti skoljku jednu, pogodite di je moja ljencina? :)
« Zadnja izmjena: Listopad 27, 2010, 00:06:49 prijepodne od Dentex »
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Odg: Ljenčina! :)
« Odgovori #1 u: Listopad 26, 2010, 23:43:37 poslijepodne »
Mali trenutno cisti skoljku jednu, pogodite di je moja ljencina? :)

na filteru?  :D :D :D :D
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 26, 2010, 23:49:49 poslijepodne »
Mali trenutno cisti skoljku jednu, pogodite di je moja ljencina? :)

na filteru?  :D :D :D :D

:klap: :klap: 8)

Jesu i neki vasi takvi ili je ovaj fkt ljen? :)
A moze on bit kakav oce al ga volim jer mi je to prva riba u vecem akvariju :)
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline apis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • www.szrapis.com
« Odgovori #3 u: Listopad 26, 2010, 23:55:13 poslijepodne »
moji ancistrusi rade posao,imam ih 2 i jos cu 2-3 ubaciti,cekam da dodju zlatni u prodavnicu.a imam isto slucaj kao i ti.....samo ne sa ancistrusima vec sa plehostomusom,on je po cijeli dan pod filterom i ne mrda,ali zato kad se ugasi svjetlo eeeeeeeeeeeee onda on nastupa,sise li sise,satra sve.

(Jesi li siguran da imas ancistrusa,on i pleho su skoro isti kad su mali,,,,,,kao ja naprimjer....,neki ih brkaju i kad narastu,,,,,,,)nemi su prodali plehica pod ancija,ali ja sam prezadovoljan
Pcelarstvo Kovacevic,proizvodnja opreme za pcelarstvo

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 27, 2010, 00:01:07 prijepodne »
moji ancistrusi rade posao,imam ih 2 i jos cu 2-3 ubaciti,cekam da dodju zlatni u prodavnicu.a imam isto slucaj kao i ti.....samo ne sa ancistrusima vec sa plehostomusom,on je po cijeli dan pod filterom i ne mrda,ali zato kad se ugasi svjetlo eeeeeeeeeeeee onda on nastupa,sise li sise,satra sve.

(Jesi li siguran da imas ancistrusa,on i pleho su skoro isti kad su mali,,,,,,kao ja naprimjer....,neki ih brkaju i kad narastu,,,,,,,)nemi su prodali plehica pod ancija,ali ja sam prezadovoljan

Pleho nema brkice ako se ne varam? Moj ih ima vec ;) tak da sam 99% siguran da je ancic..
Meni je jasno da je nocna riba i sve super al ovaj ne radi nis ni po noci hh :)

Offline duby

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • anćiman
« Odgovori #5 u: Listopad 27, 2010, 17:45:19 poslijepodne »
A od čega bi ti narastao prvi anći u dva mjeseca sa 2-3 cm na 5, kako si napisao, nego od posla i "čišćenja"!!! On je sigurno svoje odradio no siguran sam da tako mali anći nije dovoljan za uvijete u kojima se nalazi. Dobro je da si nabavio drugoga, možda ćeš i trećega, sve dok ne bude čisto kao u apoteci. Onda znaš da ih imaš dovoljno!! ;)
L-010a, L-134, L-144, L-180,ancistrus long fin, L-191, L-201....

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #6 u: Listopad 27, 2010, 18:06:21 poslijepodne »
i ja imam 2 takva :D   jedan je uvjek negdje iza skriven, niš ne jede a drugi ful aktivan