Srpanj 17, 2025, 01:36:44 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kornjace nokti kandje  (Posjeta: 6164 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline snakeseye

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Na hladjenu do 9.10.2010
kornjace nokti kandje
« u: Rujan 23, 2010, 17:41:12 poslijepodne »
imam kornjacu staru 10 godina i oko 5-6 godina i imaju kandje oko 1-2 cm smije li se t rezat
posto ovoj mladjoj kandje na zadnjim nogama tj na svaoj po jedna bodu u noge kad hoda pa je pocela slabije hodat
pa me zanima moram li nekom veterinaru ili je mogu ce kod kuce napravit

hvala

Offline babylon

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
  • LUKI ! ! !
Odg: kornjace nokti kandje
« Odgovori #1 u: Rujan 23, 2010, 19:07:44 poslijepodne »
Ako moze slika?ja nebi to sama radila...bolje je odvedi kod veterinara!!!
:021::a05r0::hul:

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #2 u: Rujan 23, 2010, 19:54:40 poslijepodne »
imam kornjacu staru 10 godina i oko 5-6 godina i imaju kandje oko 1-2 cm smije li se t rezat
posto ovoj mladjoj kandje na zadnjim nogama tj na svaoj po jedna bodu u noge kad hoda pa je pocela slabije hodat
pa me zanima moram li nekom veterinaru ili je mogu ce kod kuce napravit

hvala

Pozdrav, o kojoj vrsti kornjaca se radi i u kakvim uvjetima ih drzis? Nokte nikako sam ne smijes rezati jer se duz nokta proteze zila. Od kuda nam se javljas?
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline snakeseye

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Rujan 23, 2010, 22:03:30 poslijepodne »
ona neka sa necim crvenim na glavi sastrane a slika sutra sad spavaju
iz vukovara
a uvjeti hmm pa setaju po dnevnoj i kuhinji otpriilike 50 kvadrata a u vodi samo jedu

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #4 u: Rujan 24, 2010, 14:52:27 poslijepodne »
Pa onda nije niti cudno da kornjace imaju problema sa nogama, crvenouhe kornjace su vodene kornjace koje vecinu zivota provode u vodi, a ne hodajuci po kopnu! Potpuno krivo drzis svoje kornjace. One se bez mogucnosti bjezanja u vodu osjecaju jako ugrozeno. Pustanje kornjaca u povremene setnje van iz akvarija nije preporucljivo, a kamoli zivot na suhom. Na hladnom podu ce se kornjace kad-tad razboliti. Ovo je suptropska vrsta kornjace kojoj temperatura vode treba biti oko 25 stupnjeva, a kopno 30-35 stupnjeva. Ako ti je stalo do kornjaca moras im promijeniti uvete drzanja sto prije. Potreban im je sto veci prostor za plivanje sa akvarijskim grijacem, filterom i kopnenim dijelom za suncanje sa UVA-UVB rasvjetom i lampom za grijanje. Kornjaca je gmaz koji treba imati svoje uvjete i mir, to nije pas koji moze zivjeti u tvojoj dnevnoj sobi bez posljedica.
Ako mozes slikaj te rane macro opcijom da se jasno vidi.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline snakeseye

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Rujan 24, 2010, 17:20:04 poslijepodne »
one nece da idu u vodu stavim ih u akvarij i podivljaju sad kako su malo vece same se popnu van a ako oce ic u akvarij dodu do njega al slabo da oce imaju svoje mjesto di spavaju i di se suncaju. sumnjam da se osjecaju ugrozeno jer kao pas trce za onim ko sece po dnevnoj voda je 25C i imam ih 6 i 10 godina i nebi reko da im nesto smeta.
i nema rane nego se vidi da mu nokti idu prema nozi tj na svakoj zadnjoj šapi po 1 na ovoj manjoj a na vecoj ne njoj su normalni
uredno jedu svako jutro i vecer i obavljaju nuzdu normalno
slike stavim kasnije nisam u mogucnosti trenutno
« Zadnja izmjena: Rujan 24, 2010, 17:51:25 poslijepodne od snakeseye »

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #6 u: Rujan 24, 2010, 19:10:23 poslijepodne »
Da je akvarij prikladne velicine i posteno uređen kornjace ne bi mogle izlaziti iz njega tako da ti to nije opravdanje. Zamisli si da tebe netko stavi u ograđeni bazen bez kopna i da godine zivota provodis plivajuci...ti si promijenio samu bit vodene kornjace zato jer ti je tako odgovaralo sto ne znaci da je to ok i da je kornjacama dobro. Svaki iskusni hobist ce ti potvrditi da je tvoj odnos prema kornjacama pogresan, cak bi rekao i nehuman. Nisi niti prvi niti zadnji koji na takav nacin drzi kornjace i iz prijasnjih iskustava sa ljudima koji su na taj nacin drzali kornjace ti mogu reci da tako drzane kornjace cesto ne dozive niti polovicu svog zivotnog vijeka i da gotovo sve uginu od posljedica upale pluca. Poprilicno sam siguran da ih sada odvedes na rendgensko snimanje pluca bilo bi naznaka upale.
Ja ti ovo pisem u najboljoj namjeri, na tebi je da li ces to prihvatiti ili dalje ici po svome. Problemi sa noktima su najvjerovatnije posljedica drzanja na suhom.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline snakeseye

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Rujan 24, 2010, 21:26:14 poslijepodne »
sumnjam jer bi onda imale problema ili nebi jele ili nesto drugo a ona je dosla kod mene kad je imala 2 mjeseca nakon tjedan  dana je sama izlazila van jer joj je tako omoguceno i mogla se vratit kad je htjela a nakon par mjeseci pocela je ic u akvarij samo jest tak da ono.... pitanje je bilo nesto u vezi noktiju a ne kako ju drzim a da joj nokti rastu zato sto nije stalno u vodi hmm necini mi se ko da ima neke veze osim ako joj se u vodi tope.

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #8 u: Rujan 24, 2010, 23:28:29 poslijepodne »
sumnjam jer bi onda imale problema ili nebi jele ili nesto drugo a ona je dosla kod mene kad je imala 2 mjeseca nakon tjedan  dana je sama izlazila van jer joj je tako omoguceno i mogla se vratit kad je htjela a nakon par mjeseci pocela je ic u akvarij samo jest tak da ono.... pitanje je bilo nesto u vezi noktiju a ne kako ju drzim a da joj nokti rastu zato sto nije stalno u vodi hmm necini mi se ko da ima neke veze osim ako joj se u vodi tope.

Radim na trenutno sa umanjenom aktivnosti na ovom forumu. (Iz raznih razloga o kojima cu na drugom mjestu, drugom prilikom).
Dodjem, preletim ovaj podforum, vidim uvjek ista pitanja, i vidim da filip dje odgovarajuce odgovore pa nije ni potreba da se javim.
Ali tvoja .... nazovimo to "naivnost" (da ne kazem glupost i bezobraznost) me natjerala da ti se javim.
Pod prvo nisi sposoban napisati obicnu poruku da se moze procitati i odmah od prve da se moze razumjeti.
Drzis tu svoju kornjacu u nekim jadnim uvjetima i samo zbog cinjenice da ti nije dosada uginula uzimas sebi
pravo reci "tako je dobro i vi svi ostali koji mi govore suprotno nemaju pojma".

Sto je pitanje i sto nije Kori moze i sam raspoznati i procijeniti i ako te upozori na neke stvari koje nisi pitao, mozes odabrati da prihvatis savjet ili ne.
A ne uciti nekoga sto je bilo pitanje i sto nije. Sa svojih 20 godina si se mogao potrduiti barem znati vrstu koju drzis a ne samo "onu sa necim crvenim na glavi".
A da ne govorim o tome da ti skoro na svakom forumu pise da se to radi vjerovatno o muzjaku crvene uhe kornjace i da su mu dugacki nokti normalni.

Ako zelis dobro za tu svoju kornjacu, prihvati to sto ti je filip pisao i ne trosi vrijeme pokusavati meni uzvratiti na ovaj post.
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline snakeseye

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Rujan 24, 2010, 23:56:53 poslijepodne »
aha znaci mogu ih rezat. hvala

Offline TITO

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 25, 2010, 00:31:43 prijepodne »
aha znaci mogu ih rezat. hvala
Mozes ti njoj i oko izvaditi. I druge stvari raditi ...

Offline snakeseye

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Rujan 25, 2010, 03:13:49 prijepodne »
nesmeta mu oko zasad

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #12 u: Rujan 25, 2010, 03:54:54 prijepodne »

Ocito ti nije poznata cinjenica da gmazovi jako dobro prikrivaju znakove bolesti i simptomi poput odbijanja hrane, malaksavosti, plivanja u koso, sekreta na usta i nos su vec zavrsni stadiji upale u kojem je kornjaca vec na samrti. A to sto si kornjaci dao izbor da sama izlazi iz akvarija je kao da si malom djetetu dao izbor da donese odluku o vlastitom zdravlju.
Znam ja sto je pitanje bilo, ali ako zelis rijesiti problem osim posljedice trebas ukloniti i sam uzrok inace nisi rijesio problem. Da ti sada i odrezes te nokte kornjaca ne moze nahodavat po zmzanom podu jer bi moglo doci do gadne infekcije, a osim toga oni ce i dalje rasti na isti nacin u istim uvjetima. Mi ti ovdje ne mozemo pomoci ako ignoriras  savjete koje ti dajemo.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline TITO

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Rujan 25, 2010, 08:48:13 prijepodne »
nesmeta mu oko zasad
Moj status na ovom forumu me sprijecava da ti se obratim onako kako si u mojim ocima zasluzio.
Tebi ne vrijedi nikakve savjete davati niti pokusavati ti ista pomoci. Dokazao si nam da je to gubljene vremena.
Jedino je steta sto ta tvoja kornjaca mora ispastati pored tebe takvog.

Namjerno ignoriranje savjeta, namjerno pogresno tumacenje savjeta (tebi se napise da je to
ocito muzjak crvenouhe kornjace a ti odgovoris "hvala, znaci mogu mu rezati kandze
"),
je u mojim ocima izuzetno velika provokacija ovog foruma i njegovih clanova.
A da i ne spominjem da ce netko mozda citati ovu temu i na kraju stvarno protumaciti da se kornjaci trebaju rezati nokti.
Iz tog razloga cu upotrijebiti svoju moderatrosku ovlast, temu zakljucati a tebe poslati na hladjenje.