Srpanj 12, 2025, 16:53:45 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ZANIMLJIVO I NEVJEROJATNO...  (Posjeta: 2585 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline badja1974

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
ZANIMLJIVO I NEVJEROJATNO...
« u: Rujan 14, 2010, 07:03:11 prijepodne »
Na poslu u kancelariji u akvariu imam dvije kornjače. Jedni veliku, staru 6-7 godina i malu staru cca.godinu dana. Jednog dana prije otprilike godinu dana radio sam neke preinake na akvariu i kornjače sam pustio u dvorište cca. 8x20 m koje je ograđeno visokim staklenim zidovima. U sredini je travnati dio 3x4m. Drugi dan  maloj kornjači više ni traga. Sve sam pretraživao danima i ništa. Jedino šta se moglo desit da ju je odnijela neka ptica jer izači nije mogla.
I tako svi već zaboravili na nju, kada se jučer ( nakon godinu skoro ) pojavila u tom dvorištu ispod mog stakla. Skoro sam pao na dupe. Malo je mlohava, ali oporavljam je u posebnom akvariju.
Nikom nije jasno zašto se pojavila sad, a ne u prolječe,ljeto. Razumno je da je bila ukopana po zimi ali... nemam riječi. Nevjerojatno!!!

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
Odg: ZANIMLJIVO I NEVJEROJATNO...
« Odgovori #1 u: Rujan 14, 2010, 09:48:09 prijepodne »
Ta je dugo spavala ispod nekog kamena  :D
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #2 u: Rujan 14, 2010, 09:54:17 prijepodne »
a da ova nije susjedova :)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #3 u: Rujan 14, 2010, 11:20:59 prijepodne »
Na poslu u kancelariji u akvariu imam dvije kornjače. Jedni veliku, staru 6-7 godina i malu staru cca.godinu dana. Jednog dana prije otprilike godinu dana radio sam neke preinake na akvariu i kornjače sam pustio u dvorište cca. 8x20 m koje je ograđeno visokim staklenim zidovima. U sredini je travnati dio 3x4m. Drugi dan  maloj kornjači više ni traga. Sve sam pretraživao danima i ništa. Jedino šta se moglo desit da ju je odnijela neka ptica jer izači nije mogla.
I tako svi već zaboravili na nju, kada se jučer ( nakon godinu skoro ) pojavila u tom dvorištu ispod mog stakla. Skoro sam pao na dupe. Malo je mlohava, ali oporavljam je u posebnom akvariju.
Nikom nije jasno zašto se pojavila sad, a ne u prolječe,ljeto. Razumno je da je bila ukopana po zimi ali... nemam riječi. Nevjerojatno!!!

Pozdrav i dobro dosao na forum!
Kornjace su spretnije nego sto ljudi misle, ako je povrsina hrapava u stanju su se penjati i pod pravim kutem. Ako se nije imala sanse popeti preko te ograde ili provuci ispod ili između nje moguce je da se negdje ukopala. Mozda je cak netko od tvojih kolega s posla ili susjeda bio saljiv pa je uzeo i vratio nazad kad mu je dosadila...
U svakom slucaju nemoj to vise ponavljati. Kada vodenu kornjacu stavis u otvoren, nepoznat prostor bez mogucnosti da se skloni u vodu stvaras joj ogroman stres, a o mogucnostima prehlade/upale pluca da ne govorim.
Da li se ta kornjaca sada normalno krece?
Da li pliva u koso?
Izlazi li joj sluz na nos i usta?
Ima li problema sa ocima?
Da li prihvaca hranu?
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline badja1974

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Rujan 14, 2010, 11:23:23 prijepodne »
a da ova nije susjedova :)

Ma nije susjedova jer je to dječji vrtić i jedno specifično mjesto na koje se može doći jedino kroz vrata od sobe i nikako drugačije.

Offline badja1974

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Rujan 14, 2010, 11:26:57 prijepodne »

Pozdrav i dobro dosao na forum!
Kornjace su spretnije nego sto ljudi misle, ako je povrsina hrapava u stanju su se penjati i pod pravim kutem. Ako se nije imala sanse popeti preko te ograde ili provuci ispod ili između nje moguce je da se negdje ukopala. Mozda je cak netko od tvojih kolega s posla ili susjeda bio saljiv pa je uzeo i vratio nazad kad mu je dosadila...
U svakom slucaju nemoj to vise ponavljati. Kada vodenu kornjacu stavis u otvoren, nepoznat prostor bez mogucnosti da se skloni u vodu stvaras joj ogroman stres, a o mogucnostima prehlade/upale pluca da ne govorim.
Da li se ta kornjaca sada normalno krece?
Da li pliva u koso?
Izlazi li joj sluz na nos i usta?
Ima li problema sa ocima?
Da li prihvaca hranu?

Sad mi izgleda ok. Jučer je bila malo mlohava, ali danas i jede i pliva i sve normalno. Dali si siguran da se nije mogla ukopat nigdje, jer ako nije nema mi nikakve logike...a ne vjerujem da me neko zaj...

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #6 u: Rujan 14, 2010, 12:10:52 poslijepodne »
Sad mi izgleda ok. Jučer je bila malo mlohava, ali danas i jede i pliva i sve normalno. Dali si siguran da se nije mogla ukopat nigdje, jer ako nije nema mi nikakve logike...a ne vjerujem da me neko zaj...

Mogla se ona ukopati, ali to opet ne objasnjava cinjenicu kako je toliko dugo prezivjela (i na sve to hibernirala) bez hrane. Vodene kornjace ne mogu gutati hranu na suhom. Osim toga ako radis u djecjem vrticu pogotovo tada ne mozes iskljuciti mogucnost da te neki klinac povukao za nos :) Djeca i kornjace su uzasna kombinacija.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline miro6666

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Rujan 15, 2010, 21:12:17 poslijepodne »
znam slucaj iz makarske, prije nekih 10ak god je to bilo. crvenouha, tada jos jako mala, je nestala u dvorištu jedno ljeto i to je bilo to. nema je vise i kaj sad.
2 god poslije dolazi cura kod svoje susjede i vidi kornjacu u akvariju i pita otkud joj.. kaze ona da ju je prije par dana nasla u vrtu, a kcer joj rekla da je to vodena pa ju je stavila u akvarij. jedino sto ne otvara oci, kao da su joj kapci oroznjali. naravno ova cura prepozna svoju kornjacu, jer igrom slucaja imala je oznacen oklop, rupu koju je dobila u igri sa mackom jednom prilikom. susjeda joj je dala kornjacu natrag. roznati sloj koji je prekrivao oci je otpao i kornjaca je pocela normalno funkcionirati. jedino je bilo zanimljivo sto je veliku vecinu vremena provodila na kopnu, a u vodi se valjda jedino hranila.
ta cura je moja sestricna, a kornjaca je od milja grbavko (zbog oklopa kojeg mu je macka malo oblikovala) i dan danas je ziv kod mene doma.
When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown in to the sea.