Srpanj 16, 2025, 00:47:46 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Trava  (Posjeta: 2182 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline addo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 37
Trava
« u: Kolovoz 31, 2010, 13:38:52 poslijepodne »
Zdravo svima.imam aq 50 l vec 8 mjeseci.supstrat je obicni pjesak ka i trava u njemu.nema nikakvog pomaka sto se trave tiče.svakih 7 dana cistim staklo o zelenih algi.pa ak neko moze malo da mi pomogne

Offline solaris

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
Odg: Trava
« Odgovori #1 u: Kolovoz 31, 2010, 14:31:46 poslijepodne »
pozdrav :)

imam osjecaj da bi akvarij trebalo malo pognojiti sa svime( CO2, NPK, mikroelementi). neka me znalci isprave ako sam u krivu.

Offline Tomica28

• Punopravni član
  • Algae is 90% of all life in the ocean
« Odgovori #2 u: Kolovoz 31, 2010, 15:41:57 poslijepodne »
Uzmeš papirić, malo trave, posoliš i gotovo :D :D :D
Poslije toga su ti i alge u aq fora ;)

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Kolovoz 31, 2010, 18:37:07 poslijepodne »
kako če rast kad nema hranjive podloge ni gnojenja ničega čudno da je još uopće ima a što se tiče algi il smanji svijetlo il dodaj co2 al za početak bi bilo dobro malo više podataka o kvariju (kakav je,koje snage je svijetlo,jačina filtera,ima il nema co2,vrste riba u njemu il bar neka slika itd...) i onda če ti se bolje pomoć

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Kolovoz 31, 2010, 18:50:40 poslijepodne »
Zdravo svima.imam aq 50 l vec 8 mjeseci.supstrat je obicni pjesak ka i trava u njemu.nema nikakvog pomaka sto se trave tiče.svakih 7 dana cistim staklo o zelenih algi.pa ak neko moze malo da mi pomogne

ne znam koliko svijetela imaš na tankom, al pretpostavljam oko 15w (ipravi me ak griješim), savjewt, ne diraj podlogu, neka ostane tak kak je..
stavi još jednu lampu od 15 w i počni stavljat makroelemente (kno3 i kh2po4), ide i bez co2, ali ne priži sa svijetlom duže od 8 sati dnevno i tjedno mijenjaj 50% vode..ako je u pitanju "trava" eleocharis vrsta, ond aje i normalno da ne raste jer je dosta zahtjevna za makro i co2..

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #5 u: Kolovoz 31, 2010, 19:41:25 poslijepodne »
tako ti je i kod mene bilo stari samo što ja nisam mogo dugo ćekat da naraste  pa sam svu travu popušio dok je jos malena   i prešo  na ciklide diskusi  svakako je prevelika temp za neko ljepo bilje a malavi  ehhhhhhhhh  oni samo nejedu anubise pomeni   tako da se nemam što sikirat sa mikro i makro elementima . jer navodno kamenju netreba ni mikro a bogami ni makro elemnt ..

sad ozbiljno iako je ovo  gore isto   ozbiljno
najbolje bi bilo da se malo informišeš  o bilju koje imaš  što zahtjeva  i tako to  pa onda nabaviš adekvatnu opremu . 
za neku veću pomoć i savjet trebaće ime  trave   ..  vjerujem da nije kanabis stativa   nažalost 
pa će neko od ovi hodajući eniklopedija ovde na forumu da te posavjetuje
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Kolovoz 31, 2010, 20:40:21 poslijepodne »
aq mi je od 50 l.imam vanjski filter i jedan mali unutrasnji koji radi na vazdusnu pumpu.trava je neka najobicnija.listovi su uski i znam da visoko raste.imam jednu neonku daylight 18w.htio sam da vas pitam dali je moguce staviti zemlju za cvjece kao supstrat ispod pjeska.zemlju sam kupio u garden centru.

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #7 u: Kolovoz 31, 2010, 20:45:00 poslijepodne »
možeš stavit zemlju za cvijeće, ali prije bi ju trebal namočiti u vodi kroz koja cca 3 tjedna, svaki treći dan izmjena vode i čišćenje smeća koje ispluta na površinu..a možeš ju stavit drito u tank, prije ju malo ispereš i nakon toga šljunak prek nje..al moraš imat u vidu da ćeš tada morati mijenjat svkak dva do tri dana vodu u akvariju, zbog mogućnosti podizanja razine amonijaka u akvariju i onda booma algi, što nikako ne bi htio..
a trava je još uvijek problem, daj slikicu baci da vidimo o čem se radi, sad me sve više vućeš na valisneriju..

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #8 u: Kolovoz 31, 2010, 20:45:16 poslijepodne »
moguće je ali zemlju za cvijeće trebaš potopiti u vodu i držati tako 3 tjedna. pročitaj članke na portalu - osobito Priručnik za početnike, jer je uglavnom sve tamo objašnjeno i dobit ćeš neke pojmove da barem možeš suvislo pitati.

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Kolovoz 31, 2010, 20:55:54 poslijepodne »
evo i nes slicica

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #10 u: Kolovoz 31, 2010, 21:07:34 poslijepodne »
moguće je stavit zemlju za cviječe
al je moraš namakat par dana u vodi   i svaki 24 sata mjenjat vodu  pa onda u akvarij
neko nema strpljenja pa bubne onako odma    i nikad nema nikakvi problema   što ti ja nebi preporućio   jer u zemlji za cviječe ima pesticida protiv nametnika   pa su otrovni i za ribe
pa ti dodje ko da ti ribe žive u  Ćernobilju   u  Ukrajini

znaći   ako ide  zemlja za cvijeće   trebo bi  je namakat u vodi par dana i svaki dan mjenjat vodu  
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #11 u: Kolovoz 31, 2010, 21:58:57 poslijepodne »
možeš to sa zemljom al namači je kao što kolege kažu a ako nemaš strpljenja ima za kupit več gotova zemlja koju možeš odmah stavit bez namakanja al neznam točan naziv to sam vidio kod prijatelja on je sebi kupio a ja sam u oba akvarija stavljao običnu za cviječe al sam namakao oko 15-20 dana

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Rujan 02, 2010, 12:52:25 poslijepodne »
De mi recite kako cu ja da znam kad je dosta sa namakanjem zemlje.i kad je mogu ubacit u aq.HVALA

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #13 u: Rujan 02, 2010, 12:54:56 poslijepodne »
namači oko 3 tjedna...promješaj ju jednom do dvaputa dnevno i mijenjaj vodu svaka 24 sata :up:

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #14 u: Rujan 02, 2010, 13:44:51 poslijepodne »
pa hocel tad voda da prestane bit mutna.hocel mi zamutit vodu kad je stavim u aq

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #15 u: Rujan 02, 2010, 14:00:27 poslijepodne »
Zemlja će ti teoretski uvijek zamutiti vodu ako nije pokrivena sa nečime što joj neće dati da se pomješa sa vodom u akvariju.
U tu svrhu sam vidio da se koriste Najlonke, mrežice za komarce i slično

Ja sam svoju po preporuci ljudi sa foruma ispirao 15 dana, ubacio u najlonke i složio na dnu akvarija.  (nikakvih problema nije bilo)

Tu zemlju pokriješ sa pjeskom ili šljunkom i podloga je u principu gotova a akvarij spreman za cikliranje kad uliješ vodu

Jedino šta bi ti preporučio je da staviš močiti duplu količinu zemlje nego što ti treba, i da kanta u kojoj to radiš bude što veča.

Sretno!

Offline addo

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Rujan 02, 2010, 14:10:29 poslijepodne »
ok a de mi reci jel onda samo travu sadim u pjesak i to je to

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #17 u: Rujan 02, 2010, 14:24:16 poslijepodne »
gle,staviš zemlju,šljunak i u taj šljunak tj. zemlju ispod njega sadiš bilje...
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #18 u: Rujan 02, 2010, 14:31:12 poslijepodne »
ok a de mi reci jel onda samo travu sadim u pjesak i to je to

...ne brini se za korjen, on če več nači put do zemlje.

-Bitno je da ti biljka ne odpluta, i bitno je da ju ne zakopaš pre duboko, jer bi mogla počet trunuti...
« Zadnja izmjena: Rujan 02, 2010, 14:36:22 poslijepodne od gstaraz »