eh,evo ga...poceli su radovi...
aq rasformiran,bilje povadjeno,lagano na pranje hehehe...
eh imam mali milion pitanja...
nadam se da ce te mi pomoci,jer vidim da ste prave osobe za ovo

idemo ispocetka...
litraza je 120 l,vanjski/zasebni filter...
podloga : imam na raspolaganju savski pijesak,dakle bas sitna granulacija,zuckaste boje...ma znate hehe... sta mislite da li ce mi pijesak pumpa povlaciti u filter i da li odgovara buducim stanovnicima

kamenje : imam namjeru da u aq bude samo kamenje,opet,na raspolaganju mi je kamenorezacka radnja...dakle raznoraznog kamenja,interesuje me kakvo bi mi kamenje odgovaralo na savski pijesak,boja i sl,jer je pijesak zuckast...
pozadina : naravno crna tapeta
osvjetljenje : oprostio sam se od biljnog akvarija upravo zbog ovog problema,imam jednu neonku od 90 cm,koliko znam malawcima nije potrebno pretjerano puno svijetla,da li mi je dovoljna ova 1 neonka, i jos jedno pitanje; kako da postignem onu ljubicastu boju rasvjete, da li je to neka posebna aq neonka, ili obicna neonka ljubicaste boje...ugl sta mi vi predlazete u vezi rasvjete...

eh,sto se tice riba...
mislio sam Labidochromis caeruleus,medjutim,i to malo malawaca u mome gradu rasprodalo se...ostala je samo jedna vrsta kojoj ja ne znam ime...nadam se da ce te mi vi pomoci oko raspoznavanja vrste...rijec je o sljedecoj ribi,na dnu slike,sa desne strane druga riba,zute(blago narandjaste) boje sa tackicama na donjoj peraji,dakle ide ova plava,zatim ova zuckasta (opis je ne do Bog nikome heheheh

) dakle imam tu ribu na raspolaganju,sta mi predlazete,koliko da ih uzmem,kakve su sto se tice ponasanja i mrijesta (naravno htio bih da ih mrijestim)...

od ostalih afrikanaca, imam na raspolaganju sopstveno jato kribova (mislio sam 1 par ubaciti i sakriti njihovu omiljenu saksijicu medju kamenje da se ne vidi)...
i tu su Lifalili...prijatelj mi nudi 25 lifalilija

... sta mi predlazete koliko da ih uzmem i koji omjer...
suma je :
1 par kribenzisa
2 ž i 1 m lifalilija
5 ovih zuckastih NN ribe

nadam se da ce te mi pomoci

VELIKO HVALA!!!