Kolovoz 21, 2025, 12:53:24 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: t5 i t8 -ima li smisla?  (Posjeta: 581 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
t5 i t8 -ima li smisla?
« u: Kolovoz 29, 2010, 12:07:01 poslijepodne »
Lijepo mi je rekla Acies da čeka dan kad ću dodavati lampe i eto ga...
Nije mi se dalo čekati da kupim prigušnicu i ostalo što mi treba,pa pridobiti zakonitog da mi to sredi..na kraju bu Maliapostol došao. :D
Dakle,imam glomat2.I uz 2 x 54w(t5) sam dodala još 2x15w(t8).Idu taman po cijeloj dužini akvarija uz jednu t5 i taman stanu sve 3 pod reflektor.
Znači li to što za moje bilje ili je to tak...ništa,neznatno...Bojim se da je ovo drugo jer mi je akvarij dubok ko bunar. 8)
Onak,na oko mi se čini više svijetla,ali voljela bih čuti savijet iskusnih.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: t5 i t8 -ima li smisla?
« Odgovori #1 u: Kolovoz 29, 2010, 22:53:53 poslijepodne »
t5 daju više svjetla i bolje su, dulje traju i moraš ih mjenjati cca svake 2 godine za razliku od t8. U svakom slučaju novija tehnologija, ali ništa tolko prebitno. Ja se na tvom mjestu ne bih zamarao, ove t8 će odraditi svoj posao. Da bi stvarno mogao nešto konkretno napisat, trebalo bi PAR metrom izmjeriti kolika je razlika između njih na dnu akvarija, a to se za hobij stvarno ne isplati zezat. Ne razbijaj glavu, dodala si još svjetla i to je najbitnije.  :)

Offline ibanezfrelon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
Odg: t5 i t8 -ima li smisla?
« Odgovori #2 u: Kolovoz 29, 2010, 23:07:39 poslijepodne »
Pitam se jedino koliko ćeš koristi imat od te dvije t8-ice  kad su priljubljene uz t5-icu -?
Vjerovatno će ti još zaklonit refleksiju t5-ice sa jedne strane reflektora...

Ja bi ih stavio  na nosače na okvir uz stražnju ili prednju stranu akvarija da bude bolja pokrivenost , ili jednu lampu od 30w koja je taman mjera...
Tako sam i imao prije...