Srpanj 18, 2025, 23:33:11 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kucanje prije hranjenja?  (Posjeta: 1645 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline njub

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
kucanje prije hranjenja?
« u: Srpanj 29, 2010, 23:11:50 poslijepodne »
jedna mala dilema oko kucanja prije hranjenja...problem je sto kad otvaram terarij, lupka mi staklo, a ako je naviknem na kucanje mogla bi svako otvaranje shvatiti kao hranjenje i moje ruke kao hranu...matija mi je savjetovao da nadjem neki zvuk, ali osim kucanja ne pada mi nista konkretno na pamet. Mislio sam raditi konstantno kucanje recimo 30ak sekundi o drvo...neznam koliko ona razlikuje vibracije stakla i vibracije drveta...vjerojatno da osjeti razliku jer staklo samo malo drnda, dok lupanje o drvo ipak stvara vece i jace "udarce"...ima ko kakav savjet, ideju?

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Odg: kucanje prije hranjenja?
« Odgovori #1 u: Srpanj 29, 2010, 23:16:43 poslijepodne »
Ja svoje vadim iz terarija u kutiju, i tek onda kuckanje.  :up:

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 29, 2010, 23:26:24 poslijepodne »
to sam napravio pri prvom hranjenju, mis je bio vec u kutiji (slucajno), a bila mi je u rukama pa sam je "usmjerio" na misa...nisam nastavio s tom praksom da ne bi povezala vadjenje iz terarija i hranjenje, iako sam citao od ljudi koji tako rade da nema problema...

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 30, 2010, 00:55:35 prijepodne »
jedna mala dilema oko kucanja prije hranjenja...problem je sto kad otvaram terarij, lupka mi staklo, a ako je naviknem na kucanje mogla bi svako otvaranje shvatiti kao hranjenje

U tome i je caka, nakon što je navikneš na lupkanje ona bi svako otvaranje terarija mogla shvatit kao priliku da nešto zamezi.
Zmije nisu nešto osobito inteligentne tako da čisto sumnjam da će zapamtit i razlikovat određeni ritam lupkanja a  vibracija će osjetit jednako lupao ti po drvu ili staklu...

Izbjegavaj hendlat zmiju u vrijeme dok je aktivna i ostavi ga samo za hranjenje jer zmija ga iskorištava za lov a ne za šetnju.
A kucat joj nema potrebe, jer čim osjeti da je u blizini glodavac zadobit ćeš njenu pozornost vrlo brzo .

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Srpanj 30, 2010, 02:33:03 prijepodne »
Probaj da grebes po zidu terarijuma, ako je drveni!

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #5 u: Srpanj 30, 2010, 08:05:52 prijepodne »
Probaj da grebes po zidu terarijuma, ako je drveni!

isto je...zmijama je sve to slično...moje su naučene na kucanje i baš to..nabriju se jako brzo...ali zato treba bit brz..brzo je uzet u ruku i cim je digneš od tla ona se smiri

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 04, 2010, 14:33:31 poslijepodne »
jedna mala dilema oko kucanja prije hranjenja...problem je sto kad otvaram terarij, lupka mi staklo, a ako je naviknem na kucanje mogla bi svako otvaranje shvatiti kao hranjenje

U tome i je caka, nakon što je navikneš na lupkanje ona bi svako otvaranje terarija mogla shvatit kao priliku da nešto zamezi.
Zmije nisu nešto osobito inteligentne tako da čisto sumnjam da će zapamtit i razlikovat određeni ritam lupkanja a  vibracija će osjetit jednako lupao ti po drvu ili staklu...

Izbjegavaj hendlat zmiju u vrijeme dok je aktivna i ostavi ga samo za hranjenje jer zmija ga iskorištava za lov a ne za šetnju.
A kucat joj nema potrebe, jer čim osjeti da je u blizini glodavac zadobit ćeš njenu pozornost vrlo brzo .

rijetko je preko dana vadim, uglavnom nocu dok je aktivna, jer ne zelim ni da mene neko dize iz kreveta dok spavam i gnjavi...

odlucio sam nastaviti s nekucanjem, bar zasad, jer kako kazes - cim osjeti hranu jasno joj je sve, ako ne osjeti nece se prebacivati u hunt mode i to je to...
« Zadnja izmjena: Kolovoz 04, 2010, 14:50:51 poslijepodne od njub »

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 04, 2010, 15:01:14 poslijepodne »

ja baš imam pozitivna iskustva sa kucanjem... i zmije su se navikle...

neke preko dana dok spavaju uopće ne reagiraju na bilo što... a čim čuju kucanje..GAME ON!  :D

dok otvaram vrata za promjenu vode/čišćenje/vađenje... većina ih "kuži" da nije hrana u pitanju ako ne kucam... ostale gledaju malo više "zainteresirane"..ali ni blizu onako kao kad čuju kucanje..i kad ih dotaknem i primim sa kukom se opuste i to je to.. nikakvih problema nisam imao... i super sam zadovoljan sa tom "tehnikom" hranjenja..

Offline Crna Maca

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #8 u: Kolovoz 08, 2010, 19:39:52 poslijepodne »
Ja svog dječaka isto prebacim u drugu kutiju ...i cim ga prebacim zna da je hrana u pitanju ... nema hranjenja u ter. da ne bih moja ruka nastradala koji puta ...  8)
Samo dobar čovjek može biti sretan.