Zanima me što da stavim kao filter materijal pošto su te spužve i keramika dosta skupe.Da li ima neka alternativa tome,nešto što bi funkcioniralo a ispalo bi koliko toliko jeftino?
pa evo da se i ja malo umiješam...
ja spužve nisam kupio original nego sam kupio neke spužve u bauhausu(tamo su jeftinije).ima različitih oblika, debljina,i gustoća.ako ti veličina spužve neće pasati možeš odrezati nožem/skalpelom,bilo čime.od bioloških medija,također nisam kupovao one originalne medije,iz pet shopa,nego sam iskoristio čepove(od boca),šljunak(iz starog akvrija),i slamke-slamke nisam stavio cijele nego sam ih izrezao na manje dijelove i to mi služi kao npr.-fluval biomax.
tako sam uštedio sigurno negdje 300-400 kn,ako ne i više* ,naravno ovakvi alternativni biološki mediji nisu uz rame onim orginalnim,ali nisu ni toliko loši.
*-napisao sam da sam uštedio oko 300-400 kn,ako ne i više,to se ne mora odnositi i na ostale,zato jer ovisi koje se biološke medije kupuje,i ovisi naravno koliko litara bioloških medija kupuješ.evo...nadam se da sam ti barem malo pomogao u alternativi,uglavnom za biološke medije može poslužiti bilo kakva slična površina na kojoj se mogu kolonizirati bakterije.lijep pozdrav.