Kako je danas dosta testo kupiti opremu koja zaista i funkcionira, zelio bih podjeliti moja iskustva s opremom koju trenutno koristim.
Lilly pipe - marke Power Man kupljeno preko ebay-a
Cijevi su 17mm i savrseno pasu uz moj tetratect 1200ex u akvariju od 120 L.
Zahvaljujuci svome obliku, izlazna cijev stvara vrtlog, povlaci vodu s povrsine i tjera je kroz akvarij.
Time osigurava da voda bude opskrbljena kisikom te da se ne stvara povrsinski film.
Rhinox 2000 difuzer
Nije los, mada bih bio sretniji kada bi proizvodio sitnije mjehurice i kada bi uz njega slali manje drzace.
...jos uvijek trazim savrseni difuzor.
Tetratec ex 1200
Super funkcionira u navedenoj postavci - 120L akvarij i 17mm lilly pipe.
Aktivni ugljen ne koristim i u taj prostor sam stavio sloj Serra "filter floss", kome mogu zahvaliti da je voda kristano cista.
Jedina zamjerka ide dobavljacima za Tetrine proizvode - "Zoo hobby". Naime, uz filter je dosao neispravan ventil koji se okretao za 360.
Nakon reklamacije, dali su mi zamjenski ali koji je bio koristen i u kojem je jos bio talog prljavstine ! Sada cekam oce li mi opet probati uvaliti neki rabljeni ventil.
Wave regulator za solenoidom
Za sada sve radi ok. Mala zamjerka je da teflona ima po svuda tako da izgleda malo slampavo slozeno.
Solenoid trosi puno struje i jako se grije. Uz to, zna prozujati, mada sam to rijesio tako da sam uticnicu okrenuo za 180 stupnjeva.
Valjda mu nije pasalo gdje je nula a gdje faza. No, za tu cjenu je ok.
Kada bih opet kupovao, isao bih na nesto kvalitetnije.
Nadam se da ce ovaj info biti od koristi i drugima pri nabavci.