Lipanj 27, 2025, 01:18:13 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: 2nd chance  (Posjeta: 38088 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Karas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
Odg: 2nd chance
« Odgovori #100 u: Siječanj 31, 2011, 11:35:53 prijepodne »
Baš dobro izgleda...samo trebao bi ga završit prije rasturanja.

Šta ima veze šta je stariji postav? Nature postavi tek kasnije dostižu zrelost i dobro izgledaju. Sad kad si na nekih 80% i kad si se toliko trudio, stvarno bi ga bilo šteta rasturat, a da ga ne završiš.  

Recimo grane sa mahovinom treba pošišat da mahovina bude tik uz drvo. Ovako dosta kvare dojam. Šišanjem mahovine se dobije njen najbolji izgled. Valisneriu, ili možda neku drugu biljku, bi trebao još prema sredini povući malo, da popuni iza i to je to. Sve ostalo je za čistu 5. Prirodno i skladno. :klap:

Na kraju obavezno slika sa bijelom pozadinom.

Juče sam prije slikanja  napravio sitne korekcije na scapeu, vidićete na slikama, uključujući i šišanje/čupanje mahovine, dodavanje još jedne grane mahovine za koju nisam ni znao, pojelo je okolno bilje,malo okrčio putić do kraja i mislim da je ispalo za nijansu bolje.
Ovo jeste bijela pozadina, ovakva je priča: kupio sam samoljepljivu pozadinu koju naravno nisam zaljepio za zadnje staklo nego je samo prislonio. Međutim vidjele su se kojekakve šare od papira,tj pozadine te folije koja se baca kada se folija zaljepi. Onda sam stavio bijeli papir na tu ljepljivu stranu i na kraju je tako mutnjikavo.
Ako neko čita temu i zna di ima kupiti bijele,crne i plave folije neka mi javi pa ću probati bolje slike napraviti. Ja ću prošetati do pet centra u Osijeku ovih dana u potrazi za folijama ali sumnjam, oni imaju samo neke šarene  :down:
Karas Reef - morski akvarij

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #101 u: Siječanj 31, 2011, 12:10:59 poslijepodne »
odličan, kamenje mi se baš sviđa... daje ono nešto... i grane su mi lijepo složene, pa puteljak... uff... :heart: ja to još ne bih preslagivala, ali ako uzmemo u obzir da (čitaj dalje):

znam kako je s klimavim granama tako da te u potpunosti razumijem... a i mahovina, meni osobno, nije baš zahvalna biljka jer ju se stalno mora "propuhivati" da se maknu nečistoće.. i nikad nisam uspjela da bude bez algi... :( jel tako i kod tebe? ili je problem u meni?  :-X

ps: u repiću imaju crnu foliju, no nije samoljepljiva... imaju i crno-plavu - odnosno polako se ton boje prelijeva iz crnoga u plavo (ili obrnuto - ovisno s koje strane gledaš)...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #102 u: Siječanj 31, 2011, 12:42:30 poslijepodne »
odličan, kamenje mi se baš sviđa... daje ono nešto... i grane su mi lijepo složene, pa puteljak... uff... :heart: ja to još ne bih preslagivala, ali ako uzmemo u obzir da (čitaj dalje):

znam kako je s klimavim granama tako da te u potpunosti razumijem... a i mahovina, meni osobno, nije baš zahvalna biljka jer ju se stalno mora "propuhivati" da se maknu nečistoće.. i nikad nisam uspjela da bude bez algi... :( jel tako i kod tebe? ili je problem u meni?  :-X

ps: u repiću imaju crnu foliju, no nije samoljepljiva... imaju i crno-plavu - odnosno polako se ton boje prelijeva iz crnoga u plavo (ili obrnuto - ovisno s koje strane gledaš)...

Pretpostavljam da imaš u mahovini končastu. Da li dodaješ previše mikroelemenata? Ja je dugo nisam imao onda sam pretjerao željezom, tj istresao onaj "soc" iz easy life boce o odmah buknila končasta. Od tada je prošlo par mjeseci i nema ničeg u mahoviti. Možda je to i zbog slabe cirkulacije vode u akvariju čiji sam pobornik jer bi jaka cirkulacija podigla prljavštine sa dna koje bi završile u mahovini.
Najviše mi se rastura jer sam željan nešto drugo slagati...  :nerv:

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #103 u: Siječanj 31, 2011, 13:15:04 poslijepodne »
nije bila končasta nego em je uvijek bila puna prljavštine (ma koliko ju "propuhivala") nego je i bilo nekakve tamne gadosti po njoj, onako smeđkaste... al baš nekakva alga, jer se vidjelo da nije zmazanoća...  ne dodajem ničeg previše... barem mislim da ne dodajem...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #104 u: Siječanj 31, 2011, 14:08:34 poslijepodne »
nije bila končasta nego em je uvijek bila puna prljavštine (ma koliko ju "propuhivala") nego je i bilo nekakve tamne gadosti po njoj, onako smeđkaste... al baš nekakva alga, jer se vidjelo da nije zmazanoća...  ne dodajem ničeg previše... barem mislim da ne dodajem...
To smeđe su njeni minijaturni korjenčići kojima se ona hvata za pore u drvetu ili kamenu. To nije alga koliko sam ja skužio niti truljenje mahovine...
Sljedeći scape ima da bude krcat mahovinom kao što je ovaj microsorumom. Recimo u ovom akvariju ima par vrsta prekrasnog bilja koje se nevidi ili jedva da se vidi tipa monosolenium, bolbitis, anubias pettite,... koji mole za novi scape, prekrilo ih drugo bilje i nemaju dovoljno svjetlosti i stagniraju već par mjeseci. To mi je razlog više da u roku mjesec dana rasformiram ovo i dam oduška tim biljkama. Ali prije toga poslušaću savjete i probati nabaviti druge pozadine i okiniti još par fotki...

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #105 u: Siječanj 31, 2011, 17:41:46 poslijepodne »
a-a-a... ne ne... baš je bila nekakva gadost... nikakvi korijenčići... jer ju baš gledam u kozičnjaku i tamo nema ništa ružno na njoj... prekrasna je i zelena... odiše životom...  :D

bolbitis mi je prekrasna travka..  :D al ja ne bih micala previše microsoruma... neka i njih tu...  :up: lijepo je sve ukomponirano... samo, pazi se mahovine, kad počne rasti ufff, raste nemilice...  :up:
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #106 u: Siječanj 31, 2011, 17:47:09 poslijepodne »
monosolenium, bolbitis, anubias pettite,...

Monoselenium donesi meni da nahranim jabučare,a anubiase donesi na oporavak  :D :D :D .Osim toga dobro ti ljudi govore,neka ovog scapaea još mjesec dva da se malo upotpuni,nikad s tobom na zelenu granu  :D :D :D

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #107 u: Siječanj 31, 2011, 20:04:41 poslijepodne »
monosolenium, bolbitis, anubias pettite,...

Monoselenium donesi meni da nahranim jabučare,a anubiase donesi na oporavak  :D :D :D .Osim toga dobro ti ljudi govore,neka ovog scapaea još mjesec dva da se malo upotpuni,nikad s tobom na zelenu granu  :D :D :D

Mislim da sam ti ja već nahranio jabučare monosolniumom  :nerv: Dok se ne uozbiljiš nema bilja za tebe  :D  :D

a-a-a... ne ne... baš je bila nekakva gadost... nikakvi korijenčići... jer ju baš gledam u kozičnjaku i tamo nema ništa ružno na njoj... prekrasna je i zelena... odiše životom...  :D

bolbitis mi je prekrasna travka..  :D al ja ne bih micala previše microsoruma... neka i njih tu...  :up: lijepo je sve ukomponirano... samo, pazi se mahovine, kad počne rasti ufff, raste nemilice...  :up:

Mislim da će nova postavka biti centralna. Dio mikrosoruma iz ovog akvarija ću izbaciti  i još više se okrenuti mahovinama  :up:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #108 u: Siječanj 31, 2011, 20:24:38 poslijepodne »
i još više se okrenuti mahovinama  :up:

Ima mahovine,raste u tegli  :up:

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #109 u: Veljača 01, 2011, 18:09:58 poslijepodne »
Evo slika. Nisam zadovoljan, moraću ponovo slikati.  :-X
Ove 2 grane što su naknadno dodane nisu dobro posložene...  :down:
Desna previše strši prema gore a ona lijeva trebala bi ići skroz u ćošak...  
To ću popraviti i možda još malo potrimati mahovinu na granama.
Ako pronađem bolje pozadine probaću i s njima,al najvjerojatnije ništa od pozadina...  :devil:

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #110 u: Veljača 01, 2011, 18:33:50 poslijepodne »
Ošišaj tu mahovinu još jače molim te, pa je pusti da se razraste pa onda je još jednom malo dovedi u red. Ozbiljno, ovaj akvarij bi ti mogao biti čista desetka ako mu dopustiš da do kraja sazrije...
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #111 u: Veljača 01, 2011, 19:20:10 poslijepodne »
Ošišaj tu mahovinu još jače molim te, pa je pusti da se razraste pa onda je još jednom malo dovedi u red. Ozbiljno, ovaj akvarij bi ti mogao biti čista desetka ako mu dopustiš da do kraja sazrije...

slažem se sa ovime  :up:
..bilo bi ga šteta sad ukinut i rasformirat, jer još može dosta dati od sebe, nemoj ga molim te

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #112 u: Veljača 01, 2011, 19:58:04 poslijepodne »

slažem se sa ovime  :up:
..bilo bi ga šteta sad ukinut i rasformirat, jer još može dosta dati od sebe, nemoj ga molim te

:D :D :D
Biće  još jedno slikanje da ispravim ove greškice...

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #113 u: Veljača 01, 2011, 20:21:37 poslijepodne »
Meni se sviđa i kao što ti kažu malo sriktaj te grane,e da i ta zebrica bode oči među rodostomusima.

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #114 u: Veljača 01, 2011, 23:54:28 poslijepodne »
ne znam stari zašto bi ovo dirao... meni je super, malo ga podšišaš i završi do kraja, i onda ga ostavi  ;)
kamenje mi je super posloženo, ajde na granama bi se dalo još poraditi ali to su već fine korekcije.... još jednom  :up: za tank

...jesi probaosa crnom pozadinom?

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #115 u: Veljača 02, 2011, 00:15:52 prijepodne »
ne znam stari zašto bi ovo dirao... meni je super, malo ga podšišaš i završi do kraja, i onda ga ostavi  ;)
kamenje mi je super posloženo, ajde na granama bi se dalo još poraditi ali to su već fine korekcije.... još jednom  :up: za tank

...jesi probaosa crnom pozadinom?

Nemam crnu pozadinu, imam neki crni najlon pa možda probam s tim ali smunjam... nemam ni di kupiti pozadine, u Osijeku sve neke šarene, neki dutchevi otprintani... za poluditi...  :nerv: :down:

Offline biobiofizicar

• Punopravni član
« Odgovori #116 u: Veljača 02, 2011, 00:45:57 prijepodne »
A jesi li probao onu foru sa pijačnim najlon kesama i eventualno paus papirom izmedju njih i stakla i back light-om.
Evo  LINKa, a evo i fotke

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #117 u: Veljača 02, 2011, 00:48:37 prijepodne »
Nisam probao, nisam mogao naći nikakvu  sijalicu kući  taj dan X-(
Probaću defitnitivno i te fore  :up: Hvala

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #118 u: Veljača 02, 2011, 06:12:14 prijepodne »
Uzmi dvije crne velike vreće za smeće,pa od njih napravi pozadinu za slikanje.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #119 u: Veljača 03, 2011, 10:56:59 prijepodne »
Nemam crnu pozadinu, imam neki crni najlon pa možda probam s tim ali smunjam... nemam ni di kupiti pozadine, u Osijeku sve neke šarene, neki dutchevi otprintani... za poluditi...  :nerv: :down:

Stalno nešto kukaš... e nemam ovo, e dosadilo mi, a imaš aquascape takav, da uz još malo truda, će svi past na guzicu.  :nerv:

Kako su ti rekli već, mahovina na granama odudara i treba je sredit. To se radi šišanjem skroz uz granu više puta, i onda će izgledat oštro uz grane, kako i treba.

Za pozadinu pogledaj moje starije akvarije, već sam to objašnjavao negdje...to se ne kupuje u Pet centrima nego se snađeš. Rekao već biobio, paus papir ti je riješenje, sa bijelom lampom iza...tog papira ima kupit za sitno kuna u svakoj malo boljoj papirnici i knjižari. Imaš tamo i papire obične na metre, svih debljina, pa moš i to zakeljit iza. Znači igraš se i bude dobro. Nije to nikakva mudrost. ;)