ima 6 skalara od kojih dva veca koji jedu sve manje ribice poput neonki igupija. zato sam morao izdvojiti u drugi akvarij sve mini ribice. nadalje skalari su najgracioznije ribe koje sam vidio uz mozda diskuse. iako znaju biti ponekad nasilni sve je to u granicama normale. barbusi im ne gickaju peraje, zapravo izgleda kao da uopce nisu svjesni jedni drugih. skalari nikad ne jedu travu. oni su mesozderi. cak kad hranim somove s biljnim pahuljicama skalari u svojoj pohlepi progutaju zalogaj ali odmah ispljunu jer nema okus mesa. takodjer nikad ne jedu niti tubifekse, dok se druge ribe dave u tubifeksima. uopce skalari su prekrasne ribe koje jedu manju ribu, a biljke ne. povremeno se medjusobno malo potuku ali to samo na kratko da se potvrdi tko je gdje na hijerarhijskoj ljestvici. preporucam skalare, bez malih ribica. skalar koji ne jede pohlepno nece prezivjeti. pouzdano provjereno. imao sam jednog koji od kad je stigao iz ducana nije ni zalogaj okusio i trebalo mu je tri tjedna da se okrene naopako i ispliva na povrsinu. ostali su se utovili i lijepo narasli.