Lipanj 15, 2025, 06:14:12 prijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: savijeti za morski jadranski  (Posjeta: 1050 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline olembe

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
savijeti za morski jadranski
« u: Lipanj 20, 2010, 19:24:25 poslijepodne »
Imam eheim 100l i 56l pa kako da ih kombiniram? Jedan je valjda filter a u drugome su ribice... pa ako mi neko moze rec sta da napravim i kako za jadranski akvarij? Imam i svu opremu grijace unutarnje filtere, sta mogu iskoristit od toga... sta mi treba jos od opreme za drzati  fratre i slicno, organizme iz plicine pa ako ima neko iskuskustva da se javi :) ja sam na moru pa mi je sve na 5 min.
olembe

Offline dare

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
Odg: savijeti za morski jadranski
« Odgovori #1 u: Lipanj 20, 2010, 20:08:30 poslijepodne »
ima barem 10 jadranskoh tema pa malo potraži.
Za početak staviš pijeska iz plićka a na njega dosta rupičastog kamenja sa nešto algi ali ne i spužve. Uključiš filter da ti vrti vodu i pričekaš dan dva da vidiš dali se je more zamutilo ili miripe lijepo ko i pravo more. Polako ubacuješ pš koju sitnu ribicu i hraniš svaki dan po malo.

To je recept za kako si zadovoljiti želju i poubijati ribe kroz tjedan dana(ili mjesec). Sve ostalo je ozbiljna tema i iziskuje dosta čitanja i razumjevanja biologije i kemizma mora.
Prvi problem je da če ti voda biti pretopla, drugi da če im faliti kisika a treči da trebaš mijenjati barem trečinu mora svaki dan. Akvariji se cikliraju i po pola godine kako bi prihvatili morske stanovnike pa nikakva expres metoda neče izroditi nekim dobrim plodom.  Probaj rađe staviti kojeg raka samca, kozice i zmijače i MOŽDA kojeg glavočića-slinguricu i veselja na pretek (dok traja).  Polalo češ nešto usput naučiti pa češ drugi put pametnije.  Tako sam i ja -nisu se baš svi oduševili ali sad godinu dana kasnije imam lijepi stabilni tropski akvarij.