ima barem 10 jadranskoh tema pa malo potraži.
Za početak staviš pijeska iz plićka a na njega dosta rupičastog kamenja sa nešto algi ali ne i spužve. Uključiš filter da ti vrti vodu i pričekaš dan dva da vidiš dali se je more zamutilo ili miripe lijepo ko i pravo more. Polako ubacuješ pš koju sitnu ribicu i hraniš svaki dan po malo.
To je recept za kako si zadovoljiti želju i poubijati ribe kroz tjedan dana(ili mjesec). Sve ostalo je ozbiljna tema i iziskuje dosta čitanja i razumjevanja biologije i kemizma mora.
Prvi problem je da če ti voda biti pretopla, drugi da če im faliti kisika a treči da trebaš mijenjati barem trečinu mora svaki dan. Akvariji se cikliraju i po pola godine kako bi prihvatili morske stanovnike pa nikakva expres metoda neče izroditi nekim dobrim plodom. Probaj rađe staviti kojeg raka samca, kozice i zmijače i MOŽDA kojeg glavočića-slinguricu i veselja na pretek (dok traja). Polalo češ nešto usput naučiti pa češ drugi put pametnije. Tako sam i ja -nisu se baš svi oduševili ali sad godinu dana kasnije imam lijepi stabilni tropski akvarij.