Srpanj 15, 2025, 05:57:42 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoč pri uređenju 5 litrenog nano akvarija  (Posjeta: 2264 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vice

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
Pomoč pri uređenju 5 litrenog nano akvarija
« u: Lipanj 05, 2010, 12:34:24 poslijepodne »
Pozdrav
Jučer, kada sam bio u bake vidio sam da je dobila na poklon jednu vazu oblika kvadra. Čim sam je vidio odmah sam pomislio da to može biti jedan mali nano akvarij. Dimenzije točno neznam, ali rekao bi da ima oko 5 litara.
Baka mi je rekla da ga mogu uzeti kad god hoču.
I ja sam se naravno oduševio  :e001: !
Jedan ću akvarij (25l) isprazniti jer mi nije neš spešl. Umjesto njega ću stavit taj nano.  :heart:
Od biljaka sam mislio staviti riccia-prednji plan, HM-srednji plan, Rotala (ja mislim da je indica)-Stražnji plan.
Šljunak bi stavio crni, okolo kamenja(onako crnkaste boje) i između kamenja jedan puteljak od smeđkastog pjeska.
Rasvjetu imam hang-on daylight 9w i imam filter niagaru- 190(l/h).
Od živog svjeta bi stavio 5-6 kozica red cherry :) .
Bilje bi gnojio easy carbo i ProFito, a ako bude potreba i CO2.
I imam jedno pitanje-

1. Mislio sam staviti običnu zemlju za cvjeće za hranjivu podlogu. Dali da to uradim? Koliko dugo se treba natapati zemlja u vodi. Ako mi možete malo detaljnije opisati taj proces. Hvala

Malo sam poradio u paintu i nešto nacrtkao, pa pogledajte.

Svi prjedlozi dobrodošli :)
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline Vice

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
Odg: Pomoč pri uređenju 5 litrenog nano akvarija
« Odgovori #1 u: Lipanj 05, 2010, 13:24:51 poslijepodne »
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres