Srpanj 30, 2025, 08:17:59 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mrijestenje Gupia... nakon svega?  (Posjeta: 1440 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deklok

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
Mrijestenje Gupia... nakon svega?
« u: Rujan 21, 2010, 14:56:50 poslijepodne »
Pozdrav evo nakon koji skoro mjesec dana probudim se ja ujutro i idem nahranit ribe ali kao obicno oni uvjek osjete kad ja otvorim poklopac od akvarija i uvijek srnu prema njemu ali danas sipam ja hranu kad ono nikog nema i da vidim malo bolje kad ono muzijak i zenka zapeli u povrsinskom bilju  kad ja pogledam malo bolje ono neki malac pliva po povrsinskom bilju i nemice se iz njega... ali me cudi kako majka radja odmah nekoliko ili jer nemoguce da je samo jedan malac iziso van mozda su pojeli ostale ali nevjerujem da su ih bas sve pojeli. I koliko se hrani sada on ja mu onu hranu u listicima usitnim ko za njegova usta? Eh da posto mi je bio prvi mrijest sta bi bilo da krenem dalje probat mrijestit moze neki savjet sto je OK za mene?

Offline deklok

• Punopravni član
Odg: Mrijestenje Gupia... nakon svega?
« Odgovori #1 u: Rujan 21, 2010, 15:58:43 poslijepodne »
nije valjda da nitko ne zna???

Offline Sipo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Malesnica
« Odgovori #2 u: Rujan 21, 2010, 16:32:48 poslijepodne »
Bok,

kao prvo guppy-i se ne mrijeste, oni se kote. Majka moze okotiti do 40 ribica i vrlo je lako moguce da ih sve pojede, meni je jedna uskocila u kotilicu i pojela 40ak malaca. Inace, cim vidis malce stavi ih u kotilicu, ako je nemas kupi za 20 kn u pet shopu.

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 21, 2010, 16:48:43 poslijepodne »
Bok,

kao prvo guppy-i se ne mrijeste, oni se kote. Majka moze okotiti do 40 ribica i vrlo je lako moguce da ih sve pojede, meni je jedna uskocila u kotilicu i pojela 40ak malaca. Inace, cim vidis malce stavi ih u kotilicu, ako je nemas kupi za 20 kn u pet shopu.

joj znamda sam zeznio naslov a meni sve to skoro dodje na isto... a sad da te pitam jer ona npr. izbaci ovih 40 odma ili ipak treba vremena mozda dan dva jer ja sam sad vidio jedino malog bebaca i to samo jendog pa nemoguce da ih je sve pojela??? mozda ih izbaci sutraa i dalje vidim da ima onu crnu TOCKU na stomaku?

Offline Sipo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Rujan 21, 2010, 16:54:19 poslijepodne »
Bok,

joj znamda sam zeznio naslov a meni sve to skoro dodje na isto... a sad da te pitam jer ona npr. izbaci ovih 40 odma ili ipak treba vremena mozda dan dva jer ja sam sad vidio jedino malog bebaca i to samo jendog pa nemoguce da ih je sve pojela??? mozda ih izbaci sutraa i dalje vidim da ima onu crnu TOCKU na stomaku?

Gle moguce je da ih jos bude, a jos je vjerovatnije da su ih pojeli, ako nemas gusto zasađen akvarij, tesko je malcima prezivit, ako hoces kupi kotilicu pa ju drzi jedan dan tamo da vidis oce bit sta, ako ne pusti ju, moguce je da je jos uvijek debela jer se prezderala svojih malaca.

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 21, 2010, 17:15:41 poslijepodne »
Bok,

aha... mada jos ima onu crnu tockicu... a ima povrsinskog bilja ko u prici a nekako mi je cudno da je samo jedan prezivio?  evo stavio sam sliku nakon sto je rodila njega mozda ima jos nesto u stomaku posto vidim da je crno a na slici se bas i ne vidi....
« Zadnja izmjena: Rujan 21, 2010, 17:32:37 poslijepodne od deklok »

Offline Sipo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Rujan 21, 2010, 18:28:50 poslijepodne »
Ta tocka moze i ne mora biti pokazatelj, najsigurnije stavi ju u kotilicu i drzi ju tamo jedan dan, ako nista ne izbaci pusti ju i ne ocekuj malce  :down: