Srpanj 14, 2025, 12:22:05 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: problem s zemljom za cvijeće  (Posjeta: 1203 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline obeysilich

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
problem s zemljom za cvijeće
« u: Svibanj 21, 2010, 21:02:36 poslijepodne »
dakle zemlja mi se namače već 3 tjedna i ovu večer idem sve to složit u akvarij. A zanima me jedno. Zar neće zemlja pustit smeđu boju? Sada mi je zemlja mokra i nekako mi je logično da će crna/smeđa voda iz te zemlje proplivat u akvariju. Jel treba tu zemlju nekako ocjedit od te vode ili kako? Mislim nebi bilo lijepo da mi akvarij bude crne boje:D

Offline Triput

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: problem s zemljom za cvijeće
« Odgovori #1 u: Svibanj 21, 2010, 21:46:47 poslijepodne »
Moras ju naravno prekriti s dovoljnom količinom šljunka, pijeska ili čega već i paziti dok dolijevaš vodu da se zemlja ne digne.

Ja je imam i nemam nikakvih problema osim dok ne trebam počupat kryptu koja ima korjen od pol metra pa mi se digne sva zemlja van, al to je druga priča :)

Offline Kum 1229

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Svibanj 21, 2010, 22:16:52 poslijepodne »
Pre nego sto je ubacis,dobro je ocedi i tako polu suvu je rasporedjuj po akvarijumu i gledaj da je ne stavljas tamo gde neces saditi biljke ili ce biti dekoracija posto nece biti iskoriscena,kako ti je predhodno kolega rekao samo da obratis paznju na sipanje vode + naravno debeo sloj sljunka. Inace ja nikada ne pripremam zemlju 3 ili 4 nedelje,nego za deset minuta ispiranja i odma u akvarijum pa sa redovnim zamenama vode odradi se mineralizacija u akvarijumu sto je po meni prakticnije i bolje  :up:
napredovanje...

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #3 u: Svibanj 22, 2010, 00:36:02 prijepodne »
Ali kad ju cijediš, nemoj je prejako stisnuti da ostane rahla. Izgleda da sam ju ja prejako iscjedio pa je ostala stisnuta i biljke sad imaju problema puštati korjenje kroz nju i stvaraju mi se plinovi u podlozi   -?
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline obeysilich

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Svibanj 22, 2010, 01:23:45 prijepodne »
posao gotov, akvarij se sad ciklira. Zemlja ne pliva, između nje i šljunka (1-2mm) je mrežica, i sve skupa izgleda fantastično. Hvala na odgovorima

Offline ivonahr

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #5 u: Svibanj 27, 2010, 13:01:19 poslijepodne »
Ali kad ju cijediš, nemoj je prejako stisnuti da ostane rahla. Izgleda da sam ju ja prejako iscjedio pa je ostala stisnuta i biljke sad imaju problema puštati korjenje kroz nju i stvaraju mi se plinovi u podlozi   -?

nabavi si svrdlastog puža :) on rješava problem zbijenosti akvarijske zemlje ili bilo koje druge hranjive podloge......prorahljuje tlo i to je super za biljkice

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #6 u: Svibanj 27, 2010, 23:45:19 poslijepodne »
Hvala, znam, stavio sam ih jedno 50 komada i sad čekam da oni to malo prorahle. :)
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8