Srpanj 29, 2025, 08:58:30 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: HD filmovi  (Posjeta: 5433 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
Odg: HD filmovi
« Odgovori #25 u: Studeni 15, 2011, 23:59:48 poslijepodne »
 :D :D a jesi nasao u kog ces se ufat (i pri tom ne mislim na Andreja)  :D :D

Ne govorimo o istom uredjaju, ovo sto ja imam je live HUB, (http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=570) i on dolazi sa terabajtom diska (sto je meni donijelo veeeeliko rasterecenje diskovlja u kompu, sve sam prebacio na ovaj pa ako rikne, a sta cu mu ja), sam uredjaj je OK za svoju namjenu ali o sufranju nema ni govora (odn. mozes pregledavat unaprijed uprogramirane site-ove a la jubito i slicno, facefuck, i jos nesto nepotrebnih dodataka), a klasicni web browser nema. Nema ni torrent client koji neki uredjaji ovoga tipa imaju...

Ja se nikako nisam mogao natjerati navecer prebacit film ili seriju na stick, pa tako pripremljen materijal jos i pogledat prije spavanja, a kad klinci odu lec... a nakupilo se materijala na kompu, pa sad kako je sve centralizirano i prebaceno na ovaj stroj, u dva klika daljincem biram sto cu gledat. A uz to je i tiho, nema buke ventilatora (za sada  :D, prokletinja ima ugradjen jedan 40mm ventilator i taj ce se garant pocet cut uskoro, znajuci kvalitetu izrade istih).

Mreza je deklarirano gigabit, al naravno, ni govora - ide do klasicne 100tke i to je to, a kako smo se svi razmazili sa gigabajtima materijala za jedan jedini film, prebacivanje od nekoliko desetaka minuta preko mreze se cini duuugo i sporo... a u stvari i nije....

dobra stvar je sto ima dva USB porta (jedan naprijed i jedan iza) pa u ovaj iza mozes ubost wifi stick umjesto zicanog neta, ali naravno na zrtvu brzine prijenosa.... ja sam imao neki edimax i stroj ga je prepoznao te odmah ponudio konfiguraciju (automatsku ili manualnu) za wifi, tako da popis usb wifi stickova na wd site-u uzmi s rezervom....

wifi radi OK za stream filma sa drugog kompa (nisam probao BR ripove, HD je radio dobro bez trzanja) a prvotno popunjavanje diska materijalom treba ipak odradit zicanom mrezom (cak i preko usb-a ide sporo)

frend ima wdtv live i spojen 500 giga disk na usb, radi kao ura... a i manjih je gabarita, manji je daljinski, i software radi nesto brze... a imas i raznih prilagodjenih firmware-ova na netu za njega (za ovaj moj nema, nazalost) pa nisi ogranicen samo tvornicki dobivenim....

ako je i samo radi komfora i vecernjeg ultralaganog biranja sto ce se gledat - isplati se  :)

al za surfat ne  :down:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #26 u: Studeni 16, 2011, 07:06:51 prijepodne »
hvala puno na iscrpnom odgovoru :zagrljaj: :zagrljaj:
Neznam ni sam sto uzeti...sve to, nisu bas neki zanemarivi novci...a, onda uz djecu...uvijek se postavlja i pitanje...treba li mi bas to....koliko cu ga koristiti....hm, jos cu malo njuskati :):)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #27 u: Studeni 16, 2011, 12:22:00 poslijepodne »
 :D :D i ti i ja znamo tocan odgovor na tvoje pitanje  :D :D ali.... meni se puno puta dogodilo da me kinder uhvati pilit da bi gledao Nemu ili Toy story ili vec, a to je "negdje na diskovima"  :klap: ... a kako sam ja super organiziran, imam sto i jedan "priv", "misc", "prebaci", "obrisi", "filmova", "jos filmova", "jos filmova od xy" i slicnih naziva direktorija, pa dok ja nadjem Nemu, prije bi ga uhvatio po tanku i natjerao da sam prica pricu.. E tu upada onaj dva puta klik po daljinskom, direktorij Crtici i udri... a uz to su i obrisani (vecinom) gore navedeni direktoriji, pa je konfuzija nesto manja (racunajuci da ima jos masa pod  nazivom "korisno", "beskorisno", "obrisi", "ne diraj", i slicnih  :D)

uglavnom, ima svojih momenata  :)
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #28 u: Studeni 16, 2011, 12:31:45 poslijepodne »
 :D :D :D
da, neznam ni sam, puna kuca kompjutera....cure, svaka svoje gleda i, u osnovi ih ne vidim, samo novce pitaju :) a, ja malo gledam i, zvuce mi totalno fora ti media centri.....i, onda se zapalim..ali, kada dodjem do cifre se ohladim, pocnem razmisljati koliko cu to koristiti i tako to...
Za sada sam si sredio 10-ak dana probe sa WD TV (koliko sam skuzio, taj nije HUB??) pa cu onda dalje razmisljati...
pula

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #29 u: Studeni 16, 2011, 12:35:02 poslijepodne »
:D :D i ti i ja znamo tocan odgovor na tvoje pitanje  :D :D ali.... meni se puno puta dogodilo da me kinder uhvati pilit da bi gledao Nemu ili Toy story ili vec, a to je "negdje na diskovima"  :klap: ... a kako sam ja super organiziran, imam sto i jedan "priv", "misc", "prebaci", "obrisi", "filmova", "jos filmova", "jos filmova od xy" i slicnih naziva direktorija, pa dok ja nadjem Nemu, prije bi ga uhvatio po tanku i natjerao da sam prica pricu.. E tu upada onaj dva puta klik po daljinskom, direktorij Crtici i udri... a uz to su i obrisani (vecinom) gore navedeni direktoriji, pa je konfuzija nesto manja (racunajuci da ima jos masa pod  nazivom "korisno", "beskorisno", "obrisi", "ne diraj", i slicnih  :D)

uglavnom, ima svojih momenata  :)

Na AppleTV2 upises u search "Nemo" ili "Toy Story" iako ih nikad nisi imao na diskovima  :)

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Studeni 16, 2011, 12:35:57 poslijepodne »
odnedavno sam u posjedu WD TV live HUB-a, i za sada zadovoljan... svidja mi se to sto je sve na jednom "mjestu" (hub ima terabajt diska, vlastitog
Ti si mi mjerodavan...:):) (i AndrejX ali on je zabrijao sa nekim skupim Aple-tom :) )

Evo bas gledam racun na PayPalu od 80 funti  :)

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #31 u: Studeni 16, 2011, 12:40:08 poslijepodne »
:)
i onda jos ono nesto sto si svasta spominjao...a, ja nisam razumio(taj me dio isto poprilicno plasi....cekaj da nadjem :):) )
Naso:)
"""s XBMC i IcePluginom koji streama direktno s Neta """
pula

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Studeni 16, 2011, 13:14:02 poslijepodne »
Zafrkanciju na stranu  :D  APTV2 je jako zanimljiva igracka ali kao i sve Appleove igracke ako zelis s njom bilo sto naprednije od onoga sto su oni zamislili moras se nagnjaviti sto je prekomplicirano za onoga tko nije u tom filmu tako da ipak pogledaj u smjeru drugih preporucenih modela.
Ono sto je trenuto kod spomenutog je mogucnost pokretanja XBMC (X-Box Media Center) sto je vrlo zgodno jer se do sad vrtio ili na XBoxu ili se sklepavali mali PC za tu namjenu, ovdje je AppleTv2 savrseno uletio jer em je jeftin em je necujan i minijaturan (manji od kutije DVD-a).

Prica postaje daleko zanimljivija kad se u nju ubaci i spomenuti IceFilm plugin koji je front end za ovaj site; http://www.icefilms.info/ s kojeg APTV2 uredno streama sve sto je ponudeno, dakle gledas serije/filmove/ostalo bez ikakvog prethodnog skidanja.

Dakle ne preporucam kupnju ako nisi umocen u Apple pricu, samo navodim kao jako zgodan primjer  :)

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #33 u: Studeni 16, 2011, 13:20:00 poslijepodne »
Hvala puno puno AndrejX, zadnja mi je recenica rijesila sve probleme :)
Ja i Aple.....nismo se nikada druzili. Puno hvala!
pula