Kolovoz 04, 2025, 10:48:39 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problemi tijekom cikliranja  (Posjeta: 2032 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tanja123

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
Problemi tijekom cikliranja
« u: Svibanj 04, 2010, 12:48:09 poslijepodne »
Pozdrav!
Stanje je slijedeće:

Akvarij:    100 l.
Rasvjeta:    zasad je upaljena 1x 18W T8, fotoperiod 10-11 sati.
Filtracija:    BLUWEAVE 03
Protok:    BLUPOWER 450, 450 l/h
Grijač:    BLUCLIMA 100, 100W

Akvarij se ciklira danas osmi dan.
Unutra se nalazi loza koja je kuhana 4 puta, namakana tjedan dana i guljena redovito.
Također je unutra stargras, ssessiflore, malo rotale. Voda je tretirana aquasafeom prije unosa. Svaki dan su dodavane JBL-ove dobre bakterije propisane količine.
Dodavala sam i malo listića hrane jer je unutra 1 guppy kojem je prijetio WC.
Unazad 4 dana je voda bistre zelene boje.
Na panju pimjećujem bijele sitne točkice i nekoliko bijelih crtica koje izgledaju kao crvi ali se ne miču.
Alge nisam primjetila.
Kako se riješiti zelene boje? Da li da mijenjam dio vode? Da li da dodam neke ribe da poprave stvar?
Molim savjet.

Offline vauvaufish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Problemi tijekom cikliranja
« Odgovori #1 u: Svibanj 04, 2010, 18:45:35 poslijepodne »
alge,normalna pojava kod cikliranja.
Ugasi svjetlo i pokrij akvarij krpom da nema pristupa svjetlosti,nakon par dana voda će se izbistriti
Bijele mrlje isto zbog cikliranja,što se tiče bijelih crvića mora da si malo previše ubacivao listiće hrane ,oni također ne smetaju.
Ja bi ti preporučio da ne stavljaš hranu,nema potrebe akvarij će se i bez toga zaciklirati.
Uuuu,nisam primjetio da si stavio gupyia,preporučio bi ti da ne stavljaš ribe u akvarij dok ne završi cikliranje.
18W će ti biti premalo za 100L akvarij
Što ti znači da je loza guljena redovito?
« Zadnja izmjena: Svibanj 04, 2010, 19:05:52 poslijepodne od vauvaufish »
Draco dormiens nunquam titillandus.
Ne škakljaj zmaja dok spava.

Offline tanja123

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Svibanj 05, 2010, 08:11:42 prijepodne »
Hvala na odgovoru.
Pokrit ću akvarij krpom. Kako će to utjecati na biljke? Kako na gupija? Da li da gupija izvadim u 5l akvarij s filterom dok je aq pokriven?
Da li da dodajem easycarbo?
Ovaj gupi je zbog prijeke potrebe završio u akvariju.
Što se rasvjete tiče već sam postavila grla sa dodatnih 2x20W žaruljama, 6700K. Kad ću to smjet upalit?
To što je loza guljena redovito znači da sam nakon svakog kuhanja i par dana namakanja skidala dijelove kore koji su se dali.

Offline ceh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #3 u: Svibanj 05, 2010, 08:32:14 prijepodne »
Hvala na odgovoru.
Pokrit ću akvarij krpom. Kako će to utjecati na biljke? Kako na gupija? Da li da gupija izvadim u 5l akvarij s filterom dok je aq pokriven?
Da li da dodajem easycarbo?
Ovaj gupi je zbog prijeke potrebe završio u akvariju.
Što se rasvjete tiče već sam postavila grla sa dodatnih 2x20W žaruljama, 6700K. Kad ću to smjet upalit?
To što je loza guljena redovito znači da sam nakon svakog kuhanja i par dana namakanja skidala dijelove kore koji su se dali.

iskreno nebi pravio ruglo od akvarijuma  jer će se alge ionako vrtait 
ako pokriješ    akvarijum nemoj dodavat  carbo jer  je to tećni co2 kojeg će ionako da bude previšeako zamraćiš akvarijum
moreš se riješit algi njime  naime  medicinskom špricom prćeš    carbo  toćno po algama   za dan dva pobijele  i pokrepaju
  gupiji su izdržljive ribe  preživjeće on necikliran akvarijum 
ako  hoćeš ljep biljni akvarijum moraćeš dodavat  co2  ili carbo redovito   te lampe moreš upalit odma   al  svijetlost isto postiće rast  algi 
ja mislim  da ti trebaš isciklirat akvarijum pa onda brinut o algama  i ostalom   izmeđuostalog    uvjek ih moreš sastrugat  sa satakla 
ove crve   će ionako da pojedu ribice  samo nemoj pretjeravat sa davanjem hrane   dok se akvarijum ciklira    ja obićno  ubacim dvije tabletice za somiće  i to je to    više niš ne ubacivam do završetka cikliranja
sretno
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,