Kolovoz 13, 2025, 05:47:07 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Smrt Ribice  (Posjeta: 952 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sky

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
Smrt Ribice
« u: Svibanj 09, 2010, 00:39:45 prijepodne »
Prica ide ovako
Imam 5 Odraslih trihogastera 2 muzijaka i tri zenke
jedna zenka mi je bila spremna za mrjest i odvojio sam je sa muzijakom najvecim
Nije bilo nicega samo je muzijak 3 puta pravio gnjezdo
nakon nekog vremena ona se izmrjestila  nakon mrjesta samo je dahtala i bila naopacke okrenuta u vodi jedva ziva
ja sam je ostavio i izasao na pola sata kad sam se vratio  bila je mrtva ...
ikra je plutala po vodi sada je muzijak uzima ikru i prenosi je u jedan cosak akvarijuma u kojem nanovo pravi mjehurice pomoc sta dalje da radim 
kako da znam da ce mi 100% oploditi ikru i da cu dobiti mlade i dali ga je potrebno hraniti dok prenosi ikru .... unaprjed hvala ... inace mnogo znam o akvaristici ali su mi trihogasteri uvjek bili neistrazen pojam ... pa sam sada poceo da radim sa njima i stvarno ova zenka je izbacila ikre za nepovjerovati .... skoro kao skalari 4 puta ... za nepovjerovati ..
"Najbolje pice na svetu je kada covek ne pusti zlu rec koja mu je u ustima,nego je proguta. Muhamed"

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: Smrt Ribice
« Odgovori #1 u: Svibanj 09, 2010, 01:03:41 prijepodne »
vidjet ces dal ima malaca tek kada budu visjeli iz gnjezda :up:
možeš mu ponudit malo hrane ako bude htjeo jesti.
razina vode mora biti sto niža, mora biti plutajuceg bilja i aq mora biti poklopljen da bude kondenzacije vode jer su tihogasteri dvodihaliice.Malve hraniš živom artemijom  :up:
imaš članak o njima na naslovnici  :up:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #2 u: Svibanj 09, 2010, 12:08:26 poslijepodne »
vjerovatno iscrpljenost. imaš previše trihogastera u  premalom akvariju, ako si uz to izdvajao ženku i mužjaka u manji akvarij gdje se i tako nema kamo sakriti, nije ni čudo.

trihogasteri uvijek bacaju puno ikre, to nije ništa neobično.
ponavljam, za mrijest im treba samo plutajuće bilje, nije ih potrebno odvajati, nije im potreban mali akvarij (koji ne smije biti skroz poklopljen jer su dvodihalice i treba im dovod zraka) i niska razina vode. jednostavno ih pustiš na miru i oni će obaviti svoje, kao što obavljaju u prirodi bez ičije pomoći. ako se malci izlegu, dio možeš odvojiti u poseban akvarij da ih ostale ribe ne pojedu.
zg centar

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Svibanj 09, 2010, 12:48:43 poslijepodne »
vjerovatno iscrpljenost. imaš previše trihogastera u  premalom akvariju, ako si uz to izdvajao ženku i mužjaka u manji akvarij gdje se i tako nema kamo sakriti, nije ni čudo.

trihogasteri uvijek bacaju puno ikre, to nije ništa neobično.
ponavljam, za mrijest im treba samo plutajuće bilje, nije ih potrebno odvajati, nije im potreban mali akvarij (koji ne smije biti skroz poklopljen jer su dvodihalice i treba im dovod zraka) i niska razina vode. jednostavno ih pustiš na miru i oni će obaviti svoje, kao što obavljaju u prirodi bez ičije pomoći. ako se malci izlegu, dio možeš odvojiti u poseban akvarij da ih ostale ribe ne pojedu.

trenutno nemam plutajuceg bilja a kolega mi je rekao da odvojim muzijaka on nije gnjezdo ni tako znaci pluta iskra ali im je vec rep narastao pomnalo ... i plutaju po povrsini znaci da ce se izleci 100% i tako da sam odvojio muzijaka zasto je to bilje toliko bitno ...
"Najbolje pice na svetu je kada covek ne pusti zlu rec koja mu je u ustima,nego je proguta. Muhamed"

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Svibanj 09, 2010, 12:49:16 poslijepodne »
vidjet ces dal ima malaca tek kada budu visjeli iz gnjezda :up:
možeš mu ponudit malo hrane ako bude htjeo jesti.
razina vode mora biti sto niža, mora biti plutajuceg bilja i aq mora biti poklopljen da bude kondenzacije vode jer su tihogasteri dvodihaliice.Malve hraniš živom artemijom  :up:
imaš članak o njima na naslovnici  :up:

gdje tacno na naslovnici --- ima taj naslov....