evo sad sam prmjetio bijele točkice po mome slatkome guppiju,znam da je to ich

zanima me da li da liječim čitav akvarij,jer mi je samo 1 ribica obolila?
P.S. mislio sam koristiti lijek od prodaca,a zove se ichtyophthirius
hm... nemam mnogo iskustva s ovime, ali da sam na tvom mjestu ne bih nikakve lijekove dodavala u akvarij, ako na drugim ribicama nema bolesti. radije odvoji bolesnu ribicu u zasebni akvarij, i tamo je liječi.
a što se tiče mame i potomaka, ja sam svojedobno koristila kotilice i slične stvari, ali nikako nisam njima zadovoljna. mislim da bi ti bilo puno bolje kada bi zasadio mnogo javanske mahovine u akvarij. moji rođaci imaju već dobrih 10 godina akvarij sa jednim te istim gupijima

oni se uredno razmnožavaju unutra već gerenacijama, samo zahvaljujući toj mahovini... i, suprotno svakom očekivanju, ribice nisu deformirane. gledala sam ih baš pred jedno 6 mjeseci kad sam bila tamo, jedino što mi se čini jest da su nešto manje u odnosu na svoje šukunšukunšukun djedove/bake, ali inače su sasvim pristojni gupiji... i ima brdo malih koji izviruju iz mahovine.
ove kotilice, imam dojam da u njima nema dobre cirkulacije vode, nego je ustajala, i neprirodno mi je sve to skupa. male živorođene ribice nagonski bježe od svojih proždrljivih roditelja; ako im osiguraš javanske mahovine (ili neko jednako dobro mjesto za skrivanje), oni će se u njoj uspješno skrivati i rasti.