Molim za pomoc,nadam se da cu do sutra uspjeti doci do nekoga tko se,nazalost,napatio sa algama i pobijedio.Situacija je ovakva,akvarij je 120 l,sve je bilo ok dok poklonjenim biljem nije stigla dugacka zelena alga koja je prvo napala mahovinu na panju,a onda sve ostalo.To se dogodilo prije otprilike 2 godine.Pokusavala sam sa CO2,raznim gnojivima,a prije toga ribama koje bi trebale da uniste tu algu,cak sam mislila da je problem u rasvjeti...sto god radila samo je pogorsavalo situaciju.Sada je akvarij u hodniku,obrastao tom zelenom,dugackom algom,kao i crnom cupavom,koja izgleda kao da mi je pun akvarij navijacica sa pom-ponima(nisam nikad bila navijacica,pa se nadam da je to tocan termin).Uglavnom,zelene su preko cijelog akvarija,a crne po panjevima i bilju.
E sada,moj plan:
Zelim ponovo ciklirati akvarij,znaci vodu i ribe u drugi akvarij,a ovaj detaljno ocistiti i ponovo ciklirati i onda vratiti samo ribe.Komplet sve sto je bilo prije,podloga,sljunak,bilje,ide u smece,sve sto ce uci u novi ce biti kupljeno u shopu.
Pitanje:
Kako najbolje ocistiti i dezinficirati akvarij od bilo kakve zaostale alge?Cime?Je li ga dovoljno preprati domestosom ili treba nesto jace,ili je domestos mozda pretjeran?
Nadam se da sam situaciju iznijela dovoljno jasno.
Pozdrav svima i unaprijed hvala na odgovorima...