...kao da je krepao prije par dana...moja Fronstosa koja je danas krepala, pardon...koju je Duboisi ubio je bila ljepša u rigor mortis stanju, nego ovo čudo uživo...
U prvi mah,kad sam pročitao ovo,rekao sam sebi:Ajde to se Perinjo šali

,medjutim nešto mi nije dalo mira i nekako popračen nekom snagom,rekao,da ovo napišem.
Ciklidaši smo akvaristi i kao akvaristi mi smo ljudi dobre volje,medjutim akvarista ciklidaša zavezuje i takozvana ciklid snaga,Ciklid snaga ,po meni,znači,da smo ciklidaši nekako zavezani našim ciklidima i ujedno,kad več sudjelujemo na forumu,želja nam je pretočiti znanje i lepotu ,dragih nam ciklida ,i na ostale akvariste,koji još nisu ciklidaši,a to možda i nekog lepog dana i postaju.
Ciklidaš poštuje akvarista,a pogotovo poštuje drugog cikloidaša,to je po mom uvidu ko svetinja.Koliko su ciklidi različiti,tako su i akvariti ciklidaši.znam da je ljepota minljiva,znam da svake oči imaju svoga malara,ali ne dadnu se takve komparative o ciklidima,pogotovo kad se zna,da se afrički i američki ciklidi ne djele po tom pitanju.
Ciklidaš akvarista uvek je spreman pomoči drugoma akvaristu,tako početniku,kako i iskusnom akvaristu ciklidašu ili sa savetom ili sa nekom moralnom podrškom.
Ipak treba gledati,da ciklidaša akvarista nit nema puno,pa treba to "bratstvo" još više da se neguje,kako bih to nekad izrastlo u nešto veliko.
Samo pokrenuti sa snagom ciklida mi čemo iz dana u dan napredovati,tu mislim prvenstveno na znanje i poznavanje ciklida,moja je želja,da dodje dan,kad čemo nači tu ,na tom sajtu i na domačem jeziku takve informacije o ciklidima,da čemo biti ravnopravne stranim sajtima.
Ja se u tom pravcu i trudim,i želim,da se svi ciklidi,bili sa grbom,kvrgom ili več kakvi bili jednako tretiraju,jer samo to nam omogućuje napredak u znanju.
A znanje,koje se tu toči više vredi od svih inostranih jer je to proizvbod domačeih akvarista te domačeg iskustva,a na to treba biti ponosan i na tome treba i raditi,to je ciklid snaga.
I naravno treba dati i podršku akvaristima ciklidašima,koji se trude imati neke "egzotične" ciklide jer i to je ciklid snaga i kultura,oni možda nit ne traže savete,više nego neku moralnu podršcu,koja če ih voditi na tom putu.
Eto matori je Bojko opet nešto smislio ali stvarno treba,da se poštuje svakog akvarista,a kako več rekao ciklidaše medjusobno veže i ciklid snaga.
I na kraju neka se Perinjo,kad sam več uzeo njegove reči za istočnicu ne osjeti prizvanom,mada baš su mi njegove reči došle ko dobra istočnica za ovaj post.
Al jeste,da ja ne bih toliko volio ciklide ne bih ovo ni pisao,ipak nekim od vas mogao bi biti i otac.
Snaga ciklida