Kolovoz 06, 2025, 13:53:16 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: izbirljivi ciklidi  (Posjeta: 1096 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alleszusammen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
izbirljivi ciklidi
« u: Svibanj 08, 2010, 15:23:46 poslijepodne »
prije tjedan dana dobila sam herotilapie multispinose. koliko ja znam, oni bi trebali biti pretežno biljojedi. problem je u tome što ne žele ništa jesti osim smrznutih bloodwormsa.
probali smo sa:
SAK spirulina granule - neće.
nutrafinove pahuljice sa spirulinom - neće.
JBLov novo stick za ciklide  - neće.
nutrafinove tabletice za čistaće (što inače obožavaju microgeophagusi altispinose) neće.
gel hranu koju kuham ostalim ribama (grašak, mrkva, paprika, spirulina, sušeni bloodwormsi, češnjak) - jok.

šta da radim?? ne mogu ih hraniti samo sa bloodwormsima, em što nije dobro za njih, em puno košta. :cupakosu: :blink:
pomagajte, hvala.
zg centar

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: izbirljivi ciklidi
« Odgovori #1 u: Svibanj 08, 2010, 15:26:15 poslijepodne »
Dok sam ja dobil multiće isto nisu htjeli prihvačat hranu. Dva dana su bili bez hrane pa sam i pomalo dodaval hranu (listići za ciklide i tropske ribe) i glad je učinila svoje, a oni su prestali biti izbirljivi ;).

Offline papa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #2 u: Svibanj 08, 2010, 15:38:28 poslijepodne »
Dok sam ja dobil multiće isto nisu htjeli prihvačat hranu. Dva dana su bili bez hrane pa sam i pomalo dodaval hranu (listići za ciklide i tropske ribe) i glad je učinila svoje, a oni su prestali biti izbirljivi ;).

x2

Bez brige, vecina ti novih ribeka tak ne pocne odma jest sto stres sto mozda ni nije hrana koju su jeli do sada, samo po malo davaj svaki dan vidjet ces nako par dana do tjedan dana ce pocet jest, nisu ni one bas bedaste kad ogladne pravo poklopat ce sve, nemoj samo bacat sad svaki dan drugu hranu, stavljav dve vrste po malo dva put dnevno i budu pocele bez brige, naravno ako nije posrijedi neka bolestina a vrlo vjerojatno nije i ako ne pocnu jest i dalje uopce nakon par dana...

Mozda i opis akvarija, opreme i stanovnika bi pomoglo

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Svibanj 08, 2010, 15:43:48 poslijepodne »
pod stresom nisu ziher jer su mužjaci odmah počeli kopati gnijezda :D
ok, onda neću više davati bloodwormse pa će valjda početi jesti ostalu hranu. za sad nisu ništa smršavili.

ova kombinacija hrane koju sam opisala je ok za njih? nisam do sad imala nikakve ciklide osim altispinosa pa da ne napravim neš krivo. :nerd:

sad su u akvariju od 180 l (rio 180), ali se svi skupa sele u rio300 čim se zaciklira za nekoliko tjedana. udomljeni su navrat-nanos, nisu bili u planu ali su super ribe i odlično se slažu s ostalima. ostatak stanovnika su trichogasteri trichopterusi, microgeophagus altispinose, botie histrionice, sijamci, kuhlii i ancići. i jedan švert koji je došao s multićima u paketu :) sve i svašta, uglavnom :-[
« Zadnja izmjena: Svibanj 08, 2010, 15:48:45 poslijepodne od alleszusammen »
zg centar