Srpanj 23, 2025, 16:31:24 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pomoć alge  (Posjeta: 1282 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline massimo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
pomoć alge
« u: Svibanj 01, 2010, 15:52:45 poslijepodne »
pozdrav svima
evo da vam objasnim moji problem nadam se da če mi netko moć pomoć
imam akvarij od 20 litara cca imam unutra pumpu grijać onu drugu pumpicu od tetre koja stvara zrak unutra 

od ribica imam 5 čistaća(2 ancistrusa , 2 corydoras paleatus i jedan aeneus) imam i 6 tetra i 2 scalara

e sad ovdje dolai moji problem najme vidim da na staklu i na pumpi se formiraju pomalo alge nisu baš vidljive na oko ali kad taknete onak je ljigavo

e sad zbog čeka to dolazi dali zbog slabog protoka vode ??? šta da napravim di da idem please help!!!!

bio sam i u pet centru i trenutno nemaju onaj preparat od tetre za alge niti onaj za čistu vodu a strah me mješat 2 različita proizvođaća a ovi preparati če doć za par dana(nadam se )

e sad je rijeć na vama šta da napravim

hvala

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Odg: pomoć alge
« Odgovori #1 u: Svibanj 01, 2010, 17:07:25 poslijepodne »
pozdrav svima
evo da vam objasnim moji problem nadam se da če mi netko moć pomoć
imam akvarij od 20 litara cca imam unutra pumpu grijać onu drugu pumpicu od tetre koja stvara zrak unutra  

od ribica imam 5 čistaća(2 ancistrusa , 2 corydoras paleatus i jedan aeneus) imam i 6 tetra i 2 scalara

e sad ovdje dolai moji problem najme vidim da na staklu i na pumpi se formiraju pomalo alge nisu baš vidljive na oko ali kad taknete onak je ljigavo

e sad zbog čeka to dolazi dali zbog slabog protoka vode ??? šta da napravim di da idem please help!!!!

bio sam i u pet centru i trenutno nemaju onaj preparat od tetre za alge niti onaj za čistu vodu a strah me mješat 2 različita proizvođaća a ovi preparati če doć za par dana(nadam se )

e sad je rijeć na vama šta da napravim

hvala

samo cu ti rec kupi veci akvarij ili prodaj ribe da se ne muce. 20L za 2 skalara..... pa ko ti ja taj savjet dao.... strahota!
R-46

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #2 u: Svibanj 01, 2010, 17:59:43 poslijepodne »
Na žalost ti preparati ti neće pomoći.
Nisu alge najveći problem kod tebe.
Vrati se na portal i temeljito pročitaj "Vodič za početnike" i hitno udomi dio riba, osobito skalare koji će za koji tjedan postati preveliki, a akvarij ti je već sada prenapučen. Ribe će ti inače uginuti.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Svibanj 01, 2010, 19:30:14 poslijepodne »
AU   :o   malo si akvač pretrpo ja imam 54 litre a imam 13 ribica  a  i to je previše  al   žive su i zdrave  nabavi veči akv. ili pokloni ili prodaj koju ribicu :up:

Offline Dandaš

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Svibanj 01, 2010, 21:33:18 poslijepodne »
poslušaj savjete što prije

Offline domaći

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Sl.Brod
« Odgovori #5 u: Svibanj 01, 2010, 22:18:17 poslijepodne »
Definitivno pretrpan akvarij ,pročitaj vodič za početnike i malo o ribama na forumu pa će ti sve biti jasno
To gdje sada držiš ribe nije akvarij već mučilište   :'(