Srpanj 25, 2025, 01:36:30 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: čistaći za dno  (Posjeta: 1239 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.google.com
čistaći za dno
« u: Srpanj 15, 2005, 13:22:00 poslijepodne »
U akvariju od cca 60 l kolegici s posla suse jako nakotile alge na ukrasnoj stijeni koju sam kupio u pet-shopu (bijelu). Ima 5 čistaća za dno koji ne stignu sve očistiti. Kako da očisti stijenu od algi. Ima li dovoljno čistaća za takav akvarij?
Zagreb/Dubrava

Offline ialbrech@htnet-

• Punopravni član
čistaći za dno
« Odgovori #1 u: Srpanj 16, 2005, 01:23:00 prijepodne »

ručno je najbolje

četkom
ðakovo...........

Offline P*R*

• Punopravni član
  • **
čistaći za dno
« Odgovori #2 u: Srpanj 16, 2005, 01:39:00 prijepodne »

blagi film zelenih algi je sasvim normalna pojava u svakom akvariju i cak se smatra da je stanje vode u akvariju zadovoljavajuce.prikladno ih je povremeno ukloniti(u tvome slucaju ČETKOM)

...................

ČIM se ispuni neki od uvjeta koji pogoduju rastu algi,npr.iznimna oneciscenja vode nitratima,alge se naglo mnoze i iznimno brzo napreduju....

uzroci mogu biti u tri razlicite skupine:losa kvaliteta vode;neprikladno osvijetljenje;nedovoljno ili pogresno gnojenje akvarijskih biljaka.

..........

da nebi ispala ikakva nelagoda ikome..i ne treba ispasti takou vezi sa reklamiranjem icega ili ikoga..ali par tetrinih proizvoda bi bilo od dobre koristi..bar po pricama ljudi...

tetra algiMin:bioloska kontrola algi.humusni sastojci s uncinkom efektacrne vode.

tetra algiTabs/Algetten:blage sa produzenim djelovanjem.za preventivnu i dugotrajnu zastitu.

tetra Algizit:koristiti u slucaju ozbiljnopg problema sa algama.za nagli i uncikovit pretanak rasta algi.

nadan se da ce ti ikako pomoc ove inf.

ajd pozdrav
P*R*

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
čistaći za dno
« Odgovori #3 u: Srpanj 16, 2005, 02:03:00 prijepodne »

Meni su zelene alge baš super prirodnije izgleda aq., umanjim količinama naravno,a inače moji platiji i moliji drže tu ravnotežu da se baš ne razmnože previše oni to popapaju.

A što se tiče čistaća mislim da ih je dovoljno za taj aq. ,a sada je pitanje koji su to čistaći jer neki od njih ne čiste aq. od algi nego samo dno od hrane koja padne dolje.
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!