Kolovoz 05, 2025, 19:41:43 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pitanje o betta borcima  (Posjeta: 1180 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emily

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 34
pitanje o betta borcima
« u: Studeni 03, 2010, 20:39:43 poslijepodne »
molila bi vas svih za pomoc oko malih betta boraca... imala sam mrijest i sve je savrseno proslo, ali sad je dr.problem kako se njih uci na kupovnu hranu. jos su mi na zivoj artemiji ali vec je lagano vrijeme da se doviknu od nje... a ja ne znam kako... hellp.... :o

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: pitanje o betta borcima
« Odgovori #1 u: Studeni 03, 2010, 22:51:09 poslijepodne »
ja sam svojima davao hranu za bebe (naravno riblje bebe  :D) takozvana nula imaš je u svakom pet shopu samo nemoj puno stavljat jer odmah pada na dno pa se višak nakon par sati il dan upauči pa moraš usisavat a mladi betani nevole puno uznamiravanja znam po svojim malima održavaj ćisto al sa što manje čačkanja  ;)

Offline emily

• Novi član
  • *
:)
« Odgovori #2 u: Studeni 04, 2010, 11:30:01 prijepodne »
aaa kako se zove ta hrana? moji su jos na artemiji ali vrijeme je lagano za prestanak... hvala ti puuuno puuuno... :)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #3 u: Studeni 04, 2010, 19:43:15 poslijepodne »
Koliko su stari? Ja im uz artemiju dajem smrvljene granulice sa puno proteina (SAK, Betta Pro i sl), nakon nekog vremena pocnu jesti same. Mozes i suhe bloodwormse gnjeciti medju prstima i davati im, ali nemoj naglo prestati sa artemijom jer su  u toj dobi premladi za nagle promjene i gladovanja.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: :)
« Odgovori #4 u: Studeni 04, 2010, 20:20:35 poslijepodne »
aaa kako se zove ta hrana? moji su jos na artemiji ali vrijeme je lagano za prestanak... hvala ti puuuno puuuno... :)
neznam točan naziv jednom sam kupio u pet shopu tražio sam samo hranu za bebe (ja držim sve živorotke pa sam kupovao za njihove mlade pošto ih imam uvijek novih al sam davao istu tu i borcima i prihvaćaju je bez problema) nemogu se sjetit točnog imena a poslije sam našao kod jednog uzgajivača u splitu on je naziva "nula" al tu miješavinu sam radi od ćega neznam al ribe je vole a mladi dobro napreduju mislim da se vjerovatno radi o miješavini proteina i blodvormsa i svega što je kolegica gwyneeth već napisala

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #5 u: Studeni 04, 2010, 22:56:43 poslijepodne »
Pa mozda je naziva nula jer je nula nutrijenata u njoj :D

Nevolim te hrane, jer nisu dobre za uzgoj ribica. Bette nisu gupiji. Ne kazem da nece odrasti na kraju i na toj hrani ali nemoze se usporediti kvalitetna hrana sa nekom takvom. Prvenstveno su proteini bitni, bette su mesojedke i prosjecna hrana za sve ribe nije dobra...
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline emily

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Studeni 06, 2010, 20:25:52 poslijepodne »
da ali nisu li jos premale da bi jele hranu tipa onih suhih crvica treba mi nesto da ih maknem sa artemije, a velike mi jedu samo te crvice i tu i tamo imaju ciscenje organizma sa povrcem.. imaju odlicne uvjete samo me ta hrana sad muci posto mi je prvi mrijest sa bettama...  :P

Offline emily

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Studeni 06, 2010, 20:28:11 poslijepodne »
znaci mijeeesanjee... aaaaaa.... kak se toga nisam sjetila... >:( a hvaaala puno ljudi spasili ste mi 200 komada betta hehe   :P