Mišljenja sam da bettan nije riba za zajednički akvarij jer koje god ribe staviš ili ih bude napadal ili budu one grickale njegove peraje. Isto tak ak ti je prejaki protok u akvariju bettan ti se bude cijelo vrijeme boril sa strujom, bude iscrpljen.
S njim moreš staviti corydoras somove, puževe, ancitruse, khulije... uglavnom čistače i ribe dna koje njega nebudu živcirale i koje njegove peraje ne zanimaju.
S druge strane ak misliš stavit neonke, njih stavljaj tek nakon 3-4 mjeseca dok ti se akvarij dobro zaciklira i dok se bilje malo razraste jer su dosta osjetljive.
Od ostalih riba - zebrice, kardinalke, rasbore, razne tetre (osim barbusa), corydorasi, ancitrusi, otocinklusi, olovčice, platy, švertovi, su sve miroljubljive te ih možeš skupa držati, samo pazi na brojnost i dal su samci ili jatašice.
Stavi neku tamniju tapetu iza, daje ribama osjećaj da su kraj obale a ne na otvorenom pa umanjuje stres, manje ti se budu skrivale u bilju

Postav mi je

, jedino bi ja iza još stavil neku visoku pozadinsku biljku, vallisneriju ili nekaj slično da ti napravi zid, možda neku tepih biljku naprijed al ostavljam na tebi dal ti se to sviđa ili ne.
Sretno