Srpanj 09, 2025, 11:02:32 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Coridorasi tamne  (Posjeta: 2294 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sanel

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Coridorasi tamne
« u: Veljača 09, 2004, 17:16:00 poslijepodne »
Koridorasi su mi nakon dva mjeseca provedena u akvariju potamnili! Dobili su neku tamniju boju od one kakvu su imali kada su kupljeni. Cini mi se i da su postali sporiji, nezainteresirani... I sada cesce borave na listovima biljaka u sredini ili cak pri vrhu akvarija! Da nije u pitanju neka bolest?
Sanel/ Mostar

Offline vladek

• Punopravni član
  • **
Coridorasi tamne
« Odgovori #1 u: Veljača 09, 2004, 20:38:00 poslijepodne »
koji coridorasi? kaj je sa ostalom ribom?
dovla!!!!

Offline Elaron007

• Punopravni član
Coridorasi tamne
« Odgovori #2 u: Veljača 09, 2004, 21:10:00 poslijepodne »
I mojima flekice tamne i svijetle, ponekad su na listovima biljaka... Ne zabrinjavam se jer mi se cine zdravo i narasli su dosta.
Rijeka / Hrvatska

Offline Sanel

• Punopravni član
Coridorasi tamne
« Odgovori #3 u: Veljača 09, 2004, 21:14:00 poslijepodne »
Pa sada bas koja vrsta coridorasa ne bih znao reci. oni najobicniji, koji se najcesce mogu naci u zoo trgovinama. Ostale ribice su O.K. (imam neonke, plati, gupi, botie) Ali coridorasi su nekako potamnili i kao da su im peraje ocvrsnule tj. ukocile se... a i cine mi se sporiji, ljenji nego obicno!
Sanel/ Mostar

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Coridorasi tamne
« Odgovori #4 u: Veljača 10, 2004, 09:52:00 prijepodne »
Nije bolest,osjetjivi su na prekomjernu količinu nitrata u vodi i upravo tako se tada ponašaju,potrebne su češće izmjene vode,biološka filtracija

Offline Sanel

• Punopravni član
Coridorasi tamne
« Odgovori #5 u: Veljača 10, 2004, 21:33:00 poslijepodne »
Nitrati?! Akvarij ima 110 l. Vodu mijenjam svako 8-9 dana po 25 litara. Imam unutarnju filter sa onom plavom spuzvom, keremickim cjevcicama i vata na vrhu! Sta trebam jos raditi? Pravo mi je zao gledati te inace zivahne i vrlo mi drage ribice u takvom jadnom stanju letargije!!!
Sanel/ Mostar

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Coridorasi tamne
« Odgovori #6 u: Veljača 11, 2004, 08:21:00 prijepodne »
Potreban je biološki filter,a mali unutarnji to nije.Biološka filtracija se odvije u filterima većeg volumena gdje stavljamo biološki filtracijski materijal,od raznih šupljikavih materijala gdje se naseljavaju nitrifikacijske bakterije,tek nakon 60 dana neprekidnog rada.Postupak se može skratiti stavljanjem kulture nitrifikacijskih bakterija.Svako rasturanje filter-materijala i ispiranje prekida funkciju nitrifikacijskih bakterija i sve se mora ponoviti.
  Nitrati se mogu ukloniti i mjenjanjem vode,ali u gušće naseljenom akvariju barem 50% dnevno(pojedini uzgajivači mjenjaju 100%/dan).Biljke u akvariju smanjuju nitrate jer ih iskorištavaju za svoju ishranu.Siguran znak da voda sadrži nitrate je neugodan miris,kao po bari.
Ako je voda čista i bistra voda  to ne znači da u sebi ne sadrži nitrate.