Srpanj 22, 2025, 18:49:10 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: TREBAM POMOC OKO BETTA!!! :)))  (Posjeta: 1234 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ancica93

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
TREBAM POMOC OKO BETTA!!! :)))
« u: Ožujak 12, 2010, 08:55:10 prijepodne »
POZDRAV! kupila sam muzjaka bettu prije mjesec dana i super je mali, puno papa, i prekrasan je  :D...i sada prije tjedan dana odlucila sma mu kupiti curu...al ne usudim se stavit ih u isti akvari...citala sam da nije dobro...pa sad nzm...trebala bi vase misljenje...i razmisljala sam o mrijestu...u dobrim su uvjetima pa bi htjela i malce :)) al problem je sto nis iste vrste...muzjak je betta spaledens a zenkica je betta crown tail...pa neznam dal bi to uopce islo i dal bi bilo dobro...hvala unaprijed :))) :-[  :P

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: TREBAM POMOC OKO BETTA!!! :)))
« Odgovori #1 u: Ožujak 12, 2010, 09:11:57 prijepodne »
daklem... za početak, Welcome!

nadalje, ikao je stoput prožvakana tema s Bettama, ponovimo još jednom: Bette su ribe borci i nije ih preporučljivo držati zajedno (iako bi ispočetka možda i mogle živjeti u miru) da nebi došlo do svađe, borbe, ranjavanja i smrti...

Što se tiče mrijesta i pripreme za isti, to je proces koji traje minimalno dva tjedna... no više o tome možeš naći na stranicama udruge Betta Svijet... ima kvalitetnih savjeta i tamo su profići za Bette...

Pozdrav i sretno...

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #2 u: Ožujak 12, 2010, 09:25:27 prijepodne »
To su iste vrste,samo imaju drugacije oblikovan rep,pa zato i drugacije ime
A sto se tice mrijesta,treba puno posla da bi se malci odhranili

Offline ancica93

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Ožujak 13, 2010, 08:49:05 prijepodne »
hvala na odgovorima....citala sam jakooo puno o betam...skuzila sam da u zadnjih 2 tjna nista ne radim nego sam samo po forumima hehehe...  :P odlucila sam da cu probat s mrijestom preko ljetnih praznika...tada cu imati puno vremena za bavit se s njima....

procitala sam da s njima nesmiju ici ostale dvodihalice, ni hladnovodne ribe, ni one koje imaju velike pereaje (kao sto su gupiji) jer se osjecaju ugrozeno...pa zanima me koje bi mogle ici?   :)

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Ožujak 13, 2010, 10:26:56 prijepodne »
Bravo, dobro si se infrmirala... sad, što se tiče držanja s drugim ribama, hm... pa, ovisi koliko ti je velik akvarij... inače Bette ne vole jako strujanje vode, kao ni veliki vodeni stup (nisu najbolji plivači, ajmo to tako formulirati)

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline ancica93

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Ožujak 13, 2010, 19:22:49 poslijepodne »
ok...hvala na savjetima...   :)   dns sam cijeli dan gledala svoje bettice...najvise mi se svida kod njih sto imaju osobnost...jedna je ljencina mala...uzas...hhh...stoji sam...pliva s jednom perajom pa malo s drugom nis joj se neda...a ova druga juri okolo ko luda...izvija se stalno...luda totalno heheh  :P

Offline Triput

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #6 u: Ožujak 15, 2010, 19:39:41 poslijepodne »
Ja ti ne bi preporučio da stavljaš mužjak i ženku zajedno. Čim su skupa mužjak počinje "nagovoriti" ženku na parenje što dovodi do stresa. A ako se i pare, onda će stalno napadati i tjerati ženku.

Ženke možeš držati zajedno, ali mužjaci bi trebali biti solo