Inace, evo meni su jako vesele iplivaju posvuda, imam ih 5 u akvariju od 45 l i planiram ih uzet jos 3... imam ih vec dva mjeseca... ili malo manje.. nisu se mrijestile, makar imam dosta bilja i jave.. ne znam jel to zbog 4 corya, 2 ancya ili 20 kozica, ali u svakom slucaju ancyiji idu van i zamjeniti ce ih tri otocinclusa a s vremenom ako odlucim mozda maknem i corydorase ili ih ostavim samo 2 te reduciram broj kozica...
ribe su jako lake za uzdrzavat, meni za razliku od kolege izlaze bas po danu i nateravaju po akvariju.. Najbolje reagiraju na ishranu zamznutom artermijom.. barem meni, ali vole tu i tamo i suhu hranu... no da jedu sve sto im stane u usta...
S obziom da mi mrijest nije bio glavna stvar nisam ih ostavio same, no mozda u nekom trenu to i ucinim (naravno uz dodatak kojeg algara, otića, cisto za odrzavanje) iskreno mislim da ce mi se i s ovim setup-om isto mrijestiti samo kad im dođe.. mozda se vec i mrijeste ali malci umiru jer se java nije dovoljno razmahala. ribeki vole ono sto bi se vizualno nazvalo "prezasađen akvarij", ali se nekad vole i zaletiti po otvorenom.