Pattex, 46g, plavo bijeli - 38kn (Baumax)
Aqua kit, 57g, sivo bijeli - 42kn (Merkur)
Aqua kit proizvodi TKK Proizvodnja Kemičnih Izdelkov Srpenica Ob Soči, Slovenia
Aqua kit nema upozorenje da je stetan za vodene organizme, ali ima istaknuto da je namijenjen za lijepljenje pod vodom i na vlaznim mjestima. Ja sa njim lijepim od pocetka, i stvrdnjava se potpuno pod vodom.
A sad mane...:
Ne znam kako to rade prava ljepila za koralje, ili neke druge smole, ali sam Aqua kit nece se pod vodom zalijepiti za skliski i mokri kamen tako dobro kao super lijepilo, vec ga treba na kamen nalijepiti tako da popuni kakve rupice ili neravnine, pa ce to nakon stvrdnjavanja sprijeciti da stvar otpadne. Lijepljenje mokrog kamena, za izradu cvrstog grebena pomocu Aqua kita zaboravite - stvar jednostvano ne drzi dovoljno...mozda bi suhi kamen i uhvatio, ne znam, nisam probao.
Aqua kit sam uglavnom koristio za lijepljenje seriatopora kojima je lako preklopiti kakavu donju granu sa smolom i to ce onda drzati. Kad sam lijepio plateice, a pogotovo onu sklisku echinopora lamellosa, vec sam imao problema.
Nedavno mi je Marin s Raba poslao grancicu gorgonie zalijepljenu na komad glatke keramike..to je sa Aquakitom nemoguce napraviti..em nece uhvatiti glatku granu gorgonije, em se nece uhvatiti za glatku povrsinu.