Barbus za mene je jedna od najboljih riba koje možeš imati kao početnik:U mojem akvariju živi 6 vrsta mislim i najviše što se tiče ljudi na ovom forumu.Vrste koje se mogu kod nas nači a i ja ih imam :Barbus Tetrazona,Tetrazona zeleni,Barbus Ticto,Barbus Conhonius,Barbus Titteya i Barbus Nigro Fasciatus.
Barbus Tetrazona

Stavio sam ti samo jednu sliku da ne opterečujem forum,a za ostale možeš u Googlu upisati imena ostalih pa češ vidjeti slike .Uglavnom dobar odabir vesele ribe nečeš požaliti.Što se tiče grickanja peraja ne mora biti nužno. Važno je samo da ih imaš oko 6 komada,da to bude jato. Ja sam živi primjer što se toga tiče.Naime,stavio sam k njima 4 skalara koje nisu ni pipnuli,zato što od svake vrste imam jato i svaki gleda svoja posla. Što se tiče raspoznavanja muško-žensko ovisno koja je vrsta. Tetrazona-ženka je veća od mužjaka. Ticto-mužjak ima žarkije boje,tj.više crvenog na sebi od ženke. Još jednom,dobar izbor (najbolji) stalna aktivnost i živost u akvariju!! Toliko od mene,nadam se da sam pomogao!!!!
Edited by: Medonja