Srpanj 30, 2025, 07:08:17 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Altolamprologus calvus"yellow"(mrijest)  (Posjeta: 2513 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Altolamprologus calvus"yellow"(mrijest)
« u: Veljača 05, 2010, 23:15:39 poslijepodne »
Dakle eto,imao sam zenkicu A.calvus "yellow"F1 i dobio sam od kolege Staglina takodjer F1 muzijaka yellow.uparili su se u valjda rekordnom roku,jedan dan.Nekoliko dana sam cekao,zatim sam uzeo skoljku i okrenio je u kotilici,i naravno preuranio,srecom ispalo 5 malaca sa kesicom.jednog sam uspio vratit,i vratio sam skoljku mami calvusu..ona jos dezura,a muzijak je u blizini(osakatio mi ocellatusa 8( taj se stalno ukopavao kod skoljke).no!
Nije me bilo par dana doma,i naravno nisam vidio kako se razvijaju.danas vidim samo 2 u kotilici,nemaju vrecicu i na dnu su ali ne vise bocno vec na trbuhu..jel moguce da su ta 2 klopnila ostala dvojicu i tako prezivjela?sto sad da radim sa skoljkom?dal da pokusam izvuc male ako se nisu razbjezali po akvariju?
Zenka i dalje cuva,al mi je taj muzijak cudan,neda ni da struzem alge u blizini njih lol
e da!koliko dugo da ih hranim artemijom?kad na zivu dafniju da predjem?i prah?i ostalo sitno?kad bas proplivaju?
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Altolamprologus calvus"yellow"(mrijest)
« Odgovori #1 u: Veljača 06, 2010, 12:42:42 poslijepodne »
Ok evo ja sam i ostatak izvadio,ispalo je još 3-4 ja mislim(imam neku glupu mrežicu kotilicu pa ne vidim niti mogu slikat) i vratio sam školjku i taman jedan još pobjego pa sam ga lovio,srećom jer sam ga eto  i uslikao  :)
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #2 u: Veljača 09, 2010, 18:55:24 poslijepodne »
LoL,Dok ja dobijem odgovor vec bi mi riknuli!!
No u glavnom,6 malih,klopaju i vjerujem da ce biti ok.
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline aquabot

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #3 u: Veljača 11, 2010, 23:34:09 poslijepodne »
kaje, jel ide to?  jesi im zvadio rodovnice ili su još bez papira o porijeklu?  ;)

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #4 u: Veljača 12, 2010, 00:06:57 prijepodne »
danas sam jednog tuntlu ulovio,piči mali po akvariju ko ne spašen,bježi od malog ocellatusa lol,i smirio se i ovaj ga falio..ja reko ajde da ga slikam,,,usliko ga jedva ga uhvatio i stavio u kotilicu..sad više ne znam..valjda ih 7-8 imam...
jedu,,nije baš da neš plivaju drže se dna kotilice...
e jesu mi smiješni,imaju 3 sive pruge po sebi,kad ih hranim samo se trzaju,je ali ne svi...ma ako dva ostanu ja sretan,ovo mi je porvi mrijest,a kako su se krenuli pucat ovi mislim da će biti još,opet ženka čuva ...sad mi nije jasno jel ima još unutra ili su se opet zavoljeli.

dva puta sam već mjenjao vodu,i preživjeli su....ajde...dalje će sve lako biti čim mi to prežive,e a fakat sam lagano mjenjao u manju količinu.

N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #5 u: Ožujak 03, 2010, 13:35:47 poslijepodne »
uglavnom ostao je jedan...
no jutros sam se iznenadio kad sam mužijaka vidio na školjki...gledam onako ne razbuđen,u majku ti kolka mi je ženka  :D pogledam boilje a ono mužijak(nisam naučio da vidim mužijaka na kućici već samo ženku  :D :D
no za ne povjerovat opet vidim ikru u rupi od kućice(i prvi puta sam tako)  :)

e i što sad sa malim,jel ih mogu stavit u kotilicu sa ovim jednim malim calvusićem kojeg imam ili???

p.s. a ovaj budalaš ocellatus mi uletio u kadar,non stop se mota oko(tako je i prošli radio pa ga je mužajk prepolovio :( :'(
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #6 u: Ožujak 03, 2010, 13:39:57 poslijepodne »
Ajde baš mi je drago :)
nego sa čime hraniš malce?
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #7 u: Ožujak 03, 2010, 13:50:53 poslijepodne »
Malac u casi je super,samo ne vidim problem u odhranjivanju
Ja sam nigrice male usisavao sa crijevom onim za zracnu pumpu i to cim su se izlegli,prebacio sam ih u casu od neki pola litre,i drzao je na onom otvoru na poklopcu tako zaglavljenu
Malce sam hranio nekoliko puta dnevno i to sa usitnjenom hranom za odrasle,i svaki put nakon hranjenja sam mjenjao vodu u casi
Znaci u casi od pola litre je bilo vise od 100 malaca,kako rastu neki budu veci i jaci,bolje jedu,i tako se vrsi prirodna selekcija,veci postaju sve veci,a manji i krzljaviji krepaju ili budu zatuceni
Meni ih je bilo zao pa sam odvajao slabije,i pusto ih u najgusci dio akvarija,nekad i neki od njih prezivi

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #8 u: Ožujak 03, 2010, 15:02:20 poslijepodne »
Ajde baš mi je drago :)
nego sa čime hraniš malce?
Tetra min BABY.Al jednog tako hranim...ostali su ostali bez repa,zaglavili se u kotilici i tako dalje(imam neku glupu sa mrežicom što se navuče na plastični okvir...

Malac u casi je super,samo ne vidim problem u odhranjivanju
Ja sam nigrice male usisavao sa crijevom onim za zracnu pumpu i to cim su se izlegli,prebacio sam ih u casu od neki pola litre,i drzao je na onom otvoru na poklopcu tako zaglavljenu
Malce sam hranio nekoliko puta dnevno i to sa usitnjenom hranom za odrasle,i svaki put nakon hranjenja sam mjenjao vodu u casi
Znaci u casi od pola litre je bilo vise od 100 malaca,kako rastu neki budu veci i jaci,bolje jedu,i tako se vrsi prirodna selekcija,veci postaju sve veci,a manji i krzljaviji krepaju ili budu zatuceni
Meni ih je bilo zao pa sam odvajao slabije,i pusto ih u najgusci dio akvarija,nekad i neki od njih prezivi
ma znam ja to ali kod mene je drugi slučaj,imam malca koji je iz 1. mrijesta....iako je mali..sad za tjedan dva će biti iz novog mrijesta..stavio sam sliku di se vidi ikra.-..e pa kako ću sad te najmanje stavit sa ovim jednim....kad je taj jedan očito potaraco svoju braću iz prvog mrijesta(a najveći je bio)
a ne znam....probat ću..ako vidim da mi brzo nestaju onda ću ga odvojit u čašu kako si ti rekao 8))
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #9 u: Ožujak 06, 2010, 22:41:52 poslijepodne »
ćao drugar,beš ti f........blabla,.,
a ti si valjda jedini normalno odhranio compove a to je isti ćurac pa da ja tebe pitam..

ovako,ženka oet čuva jaa)morao sam slikat jer mi je to zane povjerovat opet je ostavila jaja na rupi da se vide izvana haha! sad su pala dole pa mislim da su se zlegli ali ne diram ih nema šanse..bar 10 dana,noo..što da učinim?
imam ovog jednog jedinog calvusa,lijepo je napredovao...u m jesec dana čak za glavu  :D :D za 2 godina valjda bude odrasto  :D
e sad...jl da stavim male koji će se tek izleći zajedno u tu kotilicu ili? šta da radim???

jesi ti primjetio da veći jedu manje? jesi mi ti rekao da pomješam slobodno 3 mrijesta i da će sve bit ok???
mislim....ostao sam bez 7 calvusa pa me malo strah.

ja ti nisam brojao dane, al sam pozornije promatrao kad je ženka češće u školjci ventilirala i žešće čuvala. to mi je značilo da bi prvi malci mogli biti pri izlasku. to jest otprilike 10ak dana, al mislim da se to nemre samo tak procijenit. barem ne u društvenom akvariju. kolko sam ja primjetio, mrijest mužjaka i ženke traje par dana. u zadnjem mrijestu, kad sam iz školjke izvadio 5-6 malih bez žumanca u školjci je ostalo još ikre iz koje su malci izašli tek nakon 5 dana. njih nisam vadio, a i nema ih više...
u onoj mojoj kocki 125L je sada malaca compressicepsa iz 4 mrijesta zaredom, a ove zadnje, najmanje nitko ne dira, zasad. imaju dovoljno hrane i prostora, pa valjda zato. inače mislim da je ziher da se kanibaliziraju. zakaj, ne znam.
ne znam koji je klinac tim compressicepsima da se tak mrijeste.  :roll: vidim da je i kod tebe tak.

čuvaj tog malca.  :up:
« Zadnja izmjena: Ožujak 07, 2010, 16:05:04 poslijepodne od aquabot »

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #10 u: Ožujak 06, 2010, 22:45:11 poslijepodne »
imaš poseban akvarij za njih  :( i to veći od mog cijelog..e idem se propucat sad...
majko mila di ću ih držat...imam neki mali di su mi endleri...hmmm....
a negdje ih moram odhranit...
i da,hvala na odgovoru....
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 06, 2010, 23:13:45 poslijepodne »
Faberu pokušaj si nabavit nekakav aq. za malce. Da nebi bilo "uzalud nam trud sviraći"

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #12 u: Ožujak 06, 2010, 23:14:40 poslijepodne »
pa kaj ima veze. ja sam tu kocku spomenuo usput.  dva mjeseca ih komotno možeš držat u kotilici. vidi moju temu o alto.comp. , a ja sam ih nutra imao puno više.
super da imaš endlere. možeš odrasle calvuse hranit malim endlerima.  ;) kad dođe vrijeme, prebaci ih u taj di su endleri.  :up:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #13 u: Ožujak 06, 2010, 23:59:57 poslijepodne »
Nemoj stavljati tog samog sa ovim drugim mrijestom,jer ce ih potamaniti sve,njega u samu casu,njih sve u drugu

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #14 u: Ožujak 07, 2010, 10:17:01 prijepodne »
pa e,višak i dajem calvusima,doduše ženka je naučena mužijak ne.Ali njih i poklanjam okolo i tako...
e onda mislim da će ovaj od mjesec dana odmah ići kod endlera u 20 pa onda kod novog vlasnika...

Faberu pokušaj si nabavit nekakav aq. za malce. Da nebi bilo "uzalud nam trud sviraći"

nema šanse...nigdje više.
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #15 u: Ožujak 07, 2010, 12:30:36 poslijepodne »
ha čuj, ovo nisu ustonosne leptosome ili koje druge ustonoše, koje sve same odrade i na kraju izbace gotovu ribu koja sama sve jede i pliva. živa su zaebancija u svakom pogledu. od početka do kraja. i sam si pročitao okolo kolko dugo im treba da narastu 2-3 cm.  :nuclear:
... taman bu ih novi vlasnik dočekao u akvariju, za jedno godinu dana.  :D :D

edit: obzirom da ja nikad nisam mrijestio i uzgojio calvuse, nemoj baš sve uzimat pod "zdravo za gotovo" .  :up:
« Zadnja izmjena: Ožujak 07, 2010, 12:33:00 poslijepodne od aquabot »

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #16 u: Ožujak 07, 2010, 14:35:33 poslijepodne »
pa da....a što ću im ja.
ajde vidio sam i naučio nešto sad sa ovim rpvim mrijestom,skonto što sma pogriješio ali drukčije nisam mogao.
bit će ih  :)
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #17 u: Ožujak 07, 2010, 15:03:48 poslijepodne »
možda su mali porikavali jer su ovi brat i sestra?  -?
« Zadnja izmjena: Ožujak 07, 2010, 15:04:15 poslijepodne od aquabot »

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Ožujak 07, 2010, 15:07:40 poslijepodne »
možda su mali porikavali jer su ovi brat i sestra?  -?

Slažem se sa aquabotom. Trebalo bi možda unjeti nove krvi u tank. A dali jesu brat i sestra ili... Ako znaš da jesu onda bi fakat to mogel biti razlog.

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #19 u: Ožujak 07, 2010, 15:26:26 poslijepodne »
O tome sam isto razmisljao,i volio bih da otvorimo temu pa da i o tome raspravljamo,i mislim da je tema za raspravu odlicna.,kad kupujete male ciklide iz istog tanka oni su u rodu garant,te deformacije se desavaju puno kasnije,kad ste culi da se to desilo kod prvih formi ciji su roditelji divlji,ili pak u drugoj formi??,ja nisam nikad ni cuo ni citao,oni su 1.akvarijski primjerci.Ima neke logike.tak da nas to ne mora zamarat.E,recimo,to sam se brinio za multice,svi su u rodu,svi su iz istog legla..al eto ok su,a i svi nasi su iz istog izvora.Ma porikavali su oni jer nisam doma bio par dana,i cim ih ne hranis ok eto sranja,odmah su se napali medjusobno.

nego da se vratim na temu.Mali su se izlegli,ali jos se nece vadit bar tjedan dana.I ne mogu vidjet koliko ce ih biti.e bas se radujem 8)
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #20 u: Ožujak 13, 2010, 11:39:08 prijepodne »
evo 3 sam izvadio ostale sam ostavio,i dva su pobjegla iz školjke pa sam ih nekako vratio..  :D
N.multifasciatus
 Cayman60