Srpanj 26, 2025, 08:32:47 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: moj novi rio 180  (Posjeta: 1780 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ceh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
moj novi rio 180
« u: Ožujak 16, 2010, 15:41:00 poslijepodne »
Pošto  mi   je  procurio  3 puta   moj 325 litara   akvarijum  diy  izrade   X-( :devil:  odlućio sam kupit   rio 180   :-[ :(
mjere  znate  
fiter sam dodao  eheim2222 na već postojeći  koji dodje u paketu     co2  nemam  besparica  :D :D :D

a treba mi  
ubacio sam i ekstra  grijać  300 w   tek tako da se sigurnije osjećam

nemojte biti prekritićni ovo postam radi neke kronologije    jer se nakupilo slika pa reko da ih polako postam

bilje  je tu  danas sam nešto ubacio slikaću većeras    a   ovog momenta  tu u akvarijumu    je  

1 vodena  kuga
 2 mahovina    na kokosu   koja je to zajebancija bilo svezat   :D :D
3    5 žbunova   heimianthus  callitrichoides
4   eleocharis mat
5   pogostemon  stellatus
6  vallisneria  asiatica
7  neka biljka   nemam pojma koje je ime    kasnije ću slikat posebno pa na raspoznavanje  
8  ona  clodofila  ili kako već   kugla   nju sam natekeo na ovaj špic panja

ko što reko bilje se nevidi sad tu  slikaću većeras    al evo par slika     ah da danas sam ubacio  3 kardinal tetre   parametri su dobri   al   sa ostalim ribama ću da ćekam do kraja mjeseca  
naravno plan je tu    2 para  diskusa
« Zadnja izmjena: Ožujak 17, 2010, 07:46:01 prijepodne od ceh »
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: moj novi rio 180
« Odgovori #1 u: Ožujak 16, 2010, 16:41:51 poslijepodne »
Evo da ja prvi nacnem  :) . Licno imam akvarij JUWEL sa njegovim filterom. Prvo filter je dobar i odlicno cisti, ali sam napravio gresku sto sam ga ostavio u akvariju i nisam zamjenio vanjskim . Ima hiljadu stvari zbog cega vanjski prednjaci , samo cu ti reci da mi se jednu noc riba iza filtera zavukla to je bilo dno dna ,a sta vremena je trajala borba jos ne znam kako se uspjela zavuci i to ne jedna nego dvije. Vanjski je laksi i za ocistiti a i u + si na prostoru u akvariju , ako ne i bolje filtrira od unutarnjeg ,stoga bi da sam na tvom mjestu samo ostavio vanjski filter. Bilje ti je lijepo jos kad se razraste bit ce za 10 , jedino sam ti malo skeptican za mahovinu na koju napada svaka vrsta alge koliko sam primjetio, da nisam stavio kozice unutra ko zna dokle bi bila rasadnik algi. Doduse nemam ni ja Co2 u akvariju . Kada je startan akvarij ? Bit ce ovo jos ljepse ...
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 16, 2010, 17:47:50 poslijepodne »
hvala  malo sam preuredio  pošto imam puno   bilja  pa sam izbacio kamenje  iz prednjeg plana   ovako mi je bolje  naravno biće tu mnogo izmjena  , naravno koji koristan savjet  je uvjek dobrodošao   a  kritike    isto  :-[
  akvarijum se ciklira tjedan ipo  al  ovaj eheim  filter je već u pogonu  par mjeseci  pa  mislimda je proces  cikliranja ubrzan  naravno ipak ću saćekat još  dva tjedna da poćnem ubacivat ribe dna

koje su ovo biljke na slici  kop 0002 -2

poviš  datuma    znaći  tik iznad broja    03    i  16    jedna ima široke listove    jedna ima  uske iglićaste     znam d ase slabo vidi   .... skuza  .......... :-[
« Zadnja izmjena: Ožujak 16, 2010, 22:08:07 poslijepodne od ceh »
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline kornjaca

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Ožujak 17, 2010, 13:39:18 poslijepodne »
jako ljepo

Offline marijo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb -Durdevac -Suha katalena
« Odgovori #4 u: Ožujak 18, 2010, 20:23:23 poslijepodne »
bok akvari ti super izgleda daj mi reci kako se zove biljka sa desne strane akvarija koja izgleda ko trava u zadnjoj slici

Offline marijo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb -Durdevac -Suha katalena
« Odgovori #5 u: Ožujak 18, 2010, 20:32:08 poslijepodne »
oprosti predzadnja slika

Offline Kum 1229

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #6 u: Ožujak 18, 2010, 21:47:55 poslijepodne »
Svidja mi se akvarijum,polako al sigurno se pounjava  :up:. Biljka je Eleocharis acicularis ( Dwarf hairgrass )
napredovanje...

Offline Allijen

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #7 u: Ožujak 18, 2010, 22:19:38 poslijepodne »
ova ko trava je valisnerija
netreba co2 biti skup slučaj zašto ne diy izvedba košta manje od 10 kn

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #8 u: Ožujak 18, 2010, 22:58:58 poslijepodne »
Mislim da diy za ovu litražu je premalo,ako imaš mogućnosti uzmi bocu za Co2 i miran si.Što se tiće akvarija sve 5.

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 18, 2010, 23:02:15 poslijepodne »
  @  marijo     ...eleocharis mat      tako  sre zove   inače  je  preljepa  kod nas dodje  ovako  u zbunovima na metalnoj  rešetki    pa  samo zaroniš  to sve u dno  ovde jedan žbun  košta  6  eura

kupim co2  slijedeći mjesec dok bude plata   :-[ :-[  besparica

Offline maliapostol

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #10 u: Ožujak 19, 2010, 01:05:23 prijepodne »
ja cu ti samo nadodati da rio filter radi odlicno i grijac nisi trebao uzeti jer meni je na 25 stupnjeva i lampe ga sam griju na toliko a orginal grijac se nije upalio mjesecima pa sa extra grijacem slobodno van da ti ne zauzima prostor
sretno sa daljnjim uredenjem
Odrasto sam al na kratko bit cu dijete zivot cijeli...C.J.

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 19, 2010, 07:58:35 prijepodne »
ja cu ti samo nadodati da rio filter radi odlicno i grijac nisi trebao uzeti jer meni je na 25 stupnjeva i lampe ga sam griju na toliko a orginal grijac se nije upalio mjesecima pa sa extra grijacem slobodno van da ti ne zauzima prostor
sretno sa daljnjim uredenjem

što se tiće filtera tu sam uvjeren   a za grijaće   ja planiram diskuse tu  ubacit    imam 2 para diskusa koji  vape za  prostorom  e za njih treba malo veća temp   oko 30 stupnjeva   pa  mi je potreban grijać ekstra   jer ako imam samo jedan on bi radio konstantno    pa bi  raćun za struju  bio  velik    ionako   i  žena krv popi  jer  grijem  sad 5  akvarijuma   :D :D :D
:drag: