Evo par mojih iskustava, sa sve 3 vrste...
Agresija - nigdje, ni od koga, imao sam i debeliuse, amboiensise, hispidusa i jadranske sve u isto vrijeme, nikakvih problema nije bilo (uocljivih), jedino su se svi drzali svojeg dijela kamenjara, nisu se mijesali niti druzili. Od svih najbolji su i najhrabriji cistaci amboiensisi, bilo da se radi o ribi na servisu ili sam ja ruku stavio u tank, evo ih i udri. Jadranske su dolazile na ruku, ribe nisam vidio da su servisirali

Debeliusi su bili plasljivi, rijetko izvirili van a isto tako nisam bas vidio da ciste ribe, moguce zato jer su amboiensisi vec obavili ili bili bolja konkurencija, ali kod mene su se ovi samo skrivali u kamenu i izlijetali van po komadic skampa (po mogucnosti ukrast katalafiliji iz usta).
Hispidus je bio sam za sebe, bez agresije ali isto nisam vidio da radi oko riba. Taj je uginuo nakon nekih godinu dana u tanku, sad imam manjeg novog i on je jedini shrimp u tanku tako da mi se cini da sam vidio da cisti zebrasome u brlogu ispod kamena
Uglavnom, amboiensisi visoko dinamicni, nisu toliko plasljivi i vrlo korisni, debeliusi vise dekorativni (kad ih vidis), hispidus isto vise statican pod kamenom...
Jadranske nisu nesto dugo prezivljavale, najduze mislim oko pola godine