Srpanj 20, 2025, 16:25:32 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kako okrenuti Niagaru 190  (Posjeta: 1124 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Kako okrenuti Niagaru 190
« u: Veljača 23, 2010, 21:55:46 poslijepodne »
Radi se o onom najmanjem Wave Niagara filteru, tj. kojim redom pravilno posložiti ona dva cartridga (1. spužva 2. vata i ugljen) meni se čini logično da voda prvo prolazi kroz vatu pa tek onda kroz spužvicu no u Viliju su mi rekli da to dođe obratno? U uputama niti slova. I ako je netko možda sam smislio bolje "medije" za taj filter od originalnih volio bih čuti o tome.

Offline tikky2

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Kako okrenuti Niagaru 190
« Odgovori #1 u: Veljača 23, 2010, 22:10:07 poslijepodne »
a ima li keramike!

ja stavljam keramiku,  vatu pa spužvu! s tim da voda prolazi prvo kroz spužvu, pa kroz vate te na kraju kroz keramiku...

Offline nautilu007

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #2 u: Veljača 24, 2010, 13:48:39 poslijepodne »
ja sam bas jucer kupio naiagaru 250. isto tako ima onu crnu spuzvu i vatu sa aktivnim ugljenom.
aktivni ugljen sam odmah maknuo, je mi ne treba. stavio sam u straznju rupu spuzvu, a u prednju sam stavio vatu.
lijepo ide i sve je ok.

a gdje ste vi stavljali keramiku?

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #3 u: Veljača 24, 2010, 15:21:11 poslijepodne »
ja sam bas jucer kupio naiagaru 250. isto tako ima onu crnu spuzvu i vatu sa aktivnim ugljenom.
aktivni ugljen sam odmah maknuo, je mi ne treba. stavio sam u straznju rupu spuzvu, a u prednju sam stavio vatu.
lijepo ide i sve je ok.
Da tako mehanički spužva izgleda nešto lakše sjeda a i gospodična u Viliju je tvrdila da to ide baš tako samo mi se čini malo nelogičnim - čemu ta vata ako kroz nju voda prođe NAKON spužve?
Citat:
a gdje ste vi stavljali keramiku?
Dobro pitanje  ;)
Wave na svojim stranicama nešto spominje mogućnost da se napravi upgrade Niagare sa keramičkim perlama, koliko sam shvatio postoji poseban cartridge koji se samo stavi na mjesto onog "modula" sa spužvom. Ja pitao kod mojeg omiljenog lokalnog Wave dealera (Vili Utrine) "o da naravno imamo to" - imaju samo keramičke perle u rinfuzi a kako ih staviti u Niagaru akvarista kao pojedinac mora sam smisliti.Da ostanem korektan moram priznati da je odonda prošla godina dana pa nije sasvim nemoguće i da su u međuvremenu naručili dotični artikl.