Kolovoz 03, 2025, 21:08:54 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Treset  (Posjeta: 1237 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mancini

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Treset
« u: Travanj 01, 2005, 13:14:00 poslijepodne »
Imam u akvariju sitni pjesak,ali bilje mi loše raste,čuo sam da je za rast bilja extra stvartreset,pa molim prvenstveno Vedrana da se očituje o ovome
Ko rano rani,sam u nju upada

Offline cosmo

• Punopravni član
Treset
« Odgovori #1 u: Travanj 01, 2005, 13:26:00 poslijepodne »

a kaj mi ostali nismo kompetentni?

Da možeš staviti treset u podlogu i bilje če ti rast ko ludo uostalom pošalji dax the fishu PM pa nekla ti on fowardira ono kaj sam njemu napisao o tresetu jer mi se neda pisat istudizertaciju 2 puta.
Zagreb/Hrvatska

Offline mancini

• Punopravni član
Treset
« Odgovori #2 u: Travanj 01, 2005, 13:30:00 poslijepodne »
O sorry,nisam tako mislio,da omalovažim ostale,bez ljutnje.Dobro Cosmo da li se on mješa sa pjeskom ili prvo ide treset pa na njega pjesak.

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
Treset
« Odgovori #3 u: Travanj 01, 2005, 14:25:00 poslijepodne »
Evo mogu i ja odgovorit,možda nisam 100% kompetentna,ali ću probat Prvo stavljaš treset,pa onda pijesak i pazi kad nalijevaš vodu,moraš staviti neki tanjur pa točiti na njega,jer u suprotnom bi se treset mogao dignuti gore i zamutiti jako vodu. Kad posadiš biljke,a imaš već treset,vidjet ćeš kako ti one rastu,jer u većini slučajeva(kako kod koga) samo treset nije dovoljan. Možda ćeš trebat koristit i tekuće gnojivo ili tablete, a možda i CO2,ovisno o tome koje biljke uzgajaš. A tu ti je vrlo važno i svjetlo,ne mora biti da je samo treset u pitanju,možda imaš i premalo svjetla.probaj stavit treset,pa ćeš vidjet,u svakom slučaju će biti bolje nego sada na golom pijesku.
Uf,šta sam se ja raspisala!!

Offline cosmo

• Punopravni član
Treset
« Odgovori #4 u: Travanj 01, 2005, 14:35:00 poslijepodne »
treset ide između dva sloja pijeska,i treset ti neče zamutiti vodu,pa nije treset pijesak ili nekaj slično,ako uzmeš onaj serin dobit češ ga u onim finim granulicama i neče ti niš zamutit.
Zagreb/Hrvatska

Offline mancini

• Punopravni član
Treset
« Odgovori #5 u: Travanj 01, 2005, 15:06:00 poslijepodne »

Ok.Zahvaljujem

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Treset
« Odgovori #6 u: Travanj 01, 2005, 16:54:00 poslijepodne »

Citat: mancini
Imam u akvariju sitni pjesak,ali bilje mi loše raste,èuo sam da je za rast bilja extra stvartreset,pa molim prvenstveno Vedrana da se oèituje o ovome

jesi siguran da je nedostatak treseta uzrok tom lošem rastu biljaka...nedostatak treset je zadnji faktor kojeg bi ja okrivio kao uzrok.

Janpr. nikad nisam stavljao treset u podlogu, a bilje mi divlja tako da vidi šta je sa svjetlom, mikro, makro elementima (tekuće gnjoivo), CO2...to su pravi uzroci lošeg rasta bilja
Zagreb/Ravnice

Offline mancini

• Punopravni član
Treset
« Odgovori #7 u: Travanj 04, 2005, 08:00:00 prijepodne »
Ma ništa više nisam siguran,svjetla imam 2 sylvanie gro lux svaka po 36 w i jednu daylight star isto sylvania od 36 w,a visina akv. je 50 cm i još možda plus 5cm jer su u poklopcu.CO2 fali sigurno ali znaš i sam koliko košta boca sa co2,ali nabavit ću i to u skorije vrijeme.Stvarno ne znam više šta bi

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Treset
« Odgovori #8 u: Travanj 04, 2005, 11:04:00 prijepodne »
ma nemoj kupovat bocu od CO2...napravi DIY CO2 na bazi kvasca i šećerai riješen problem.
Zagreb/Ravnice