Srpanj 31, 2025, 01:44:19 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: EI sistem doziranja  (Posjeta: 1141 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline amchudin

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
EI sistem doziranja
« u: Ožujak 08, 2010, 13:40:58 poslijepodne »
hajjj,

molim vas da svi oni koji koriste ovaj sistem kazu dali su zadovoljni,te ukratko mane.....ne mogu da se odlucim za pravi sistem doyiranje.Naime,uskoro cu da ugradjujem dodatno rasvjetu makar da bude 0,8w/1l.Inace aq je 75 litara.

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
Odg: EI sistem doziranja
« Odgovori #1 u: Ožujak 10, 2010, 08:30:35 prijepodne »
Ja zadovoljan!
Samo sam prvi tjdan malo predozirao nitrate, treba pogodit zlatnu sredinu, malo prvi tjedan testirat vodu  da se ne predozira..
Meni se bilje super oporavilo

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #2 u: Ožujak 10, 2010, 09:32:11 prijepodne »
za EI doziranje je potrebno imati puno svjetla, uvijek dosta CO2 i dobar protok vode po akvariju, također treba jednom tjedno promjeniti 30-50% vode jer je taj sistem ustvari predoziranje elemenata i velikom izmjenom vode se akvarij resetira da se ne nakupi previše elemenata

PPS je dodavanje otprilike koliko biljke uspiju dnevno potrošiti i kod njega treba imati dobru hranjivu podlogu

po meni je EI bolji sistem, samo u slučaju da nisu ispunjeni svi uvjeti ... bolje da ne pričam

malo si pogledaj kakvo bilje ti je u akvariju (sporo ili brzo rastuće i koliko ga ima) i vremenom ćeš pogoditi ispravno doziranje

preporuka je sam miksati makro i mikro elemente, kao prvo, jednake kvalitete ili čak i bolji su od gotovih preparata, a višestruko su jeftiniji
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline amchudin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Ožujak 10, 2010, 15:56:45 poslijepodne »
Hvala vam puno na odgoovrima,vec sam pomislio da niko nece nista napisati.Zelio bih sto bi se reklo samo bilje da prodise ,te da izgleda lijepo.Iskreno nisam vidio da se mogu i mikro elementi praviti,,pokusacu i to naci,a za makroelemente sam procita....valjda cu ja sve to uspjet pofatat kako ide i sta.

hvala,

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #4 u: Ožujak 10, 2010, 19:34:00 poslijepodne »
za mikro ti je CSM+B, najjednostavnije naručiti preko interneta, npr http://www.aquariumfertilizer.com/index.asp?Option1=inven&EditU=2&Regit=5&ReturnOption1=cats&ReturnEdit=2&Returnitemname=&ReturnShowItemStart= ili http://www.bestaquariumregulator.com/ferts.html

posebno malo prosurfaj po ovom zadnjem, ima dosta korisnih savjeta
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.