Srpanj 30, 2025, 01:24:20 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bolesni kuli?  (Posjeta: 1097 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ziggy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Bolesni kuli?
« u: Travanj 03, 2005, 10:09:00 prijepodne »

Prije nekoliko dana sam kupio par kulija (~ 5 cm dugački). Nakon 1. dana nisam ih više niti vidio u akvariju, posakrivali se. A imaju i gdje (koga zanima vidi temu Uradi sam > Umjetna stijena od stiropora i betona [url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=5713&PN =1&TPN=1[/url]). Jučer sam čistio akvarij i prilikom čišćenja filtera nađoh jednog u filteru. Što je najgore jadnička sam morao spašavati iz sifona ispod umivaonika. Uspio sam to obaviti brzo i vratio ga u akvarij. Jutros ga vidim ovakvog kao na slikama. Pretpostavljam da je to taj isti, drugog opet nema. Valjda nije u filteru...

Da li bi ovo mogla biti neka boleština ušlepana iz sifona, ili tek posljedica stresa? Šta da radim? Karantena? Nemam drugi akvarij, preostaje jedino neka tegla. Ali ne bih ga htio nepotrebnoganjati po akvariju, a vjerojatno ga ne bih ni uspio uhvatiti, nemoguće su brzi, i zavlače se gdje god mogu. A prolaza i tunela u stijeni koliko hoćeš. Pa još biljke...
Ima neki ekspert za bolesti...?

Požega/Hr
Riba pliva tri puta: prvo u moru, zatim u ulju, pa u vinu.

Offline sajonara

• Punopravni član
Bolesni kuli?
« Odgovori #1 u: Travanj 03, 2005, 11:31:00 prijepodne »
Jadničak mali. Ne mogu ti pomoči sem suosječat. Ajmo mali nemoj se predat, ozdravi.
Varaždin

Offline arti

• Punopravni član
Bolesni kuli?
« Odgovori #2 u: Travanj 03, 2005, 11:53:00 prijepodne »
eSHa produkti su super provit vecinu bolesti kod riba, ne znam dal to ima kod vas eSHa2000 i eSHa exit ja imam dobrih iskustva
Wien/Austria

Offline Ziggy

• Punopravni član
Bolesni kuli?
« Odgovori #3 u: Travanj 04, 2005, 07:38:00 prijepodne »

Hvala na informaciji, a hvala i Profesoru za odgovor via PM.

Malca više nisam vidio, drugog viđamtu i tamo. Tko zna gdje je? Valjda nije opet u filteru...
Požega/Hr
Riba pliva tri puta: prvo u moru, zatim u ulju, pa u vinu.