Srpanj 22, 2025, 12:18:27 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pocetnik  (Posjeta: 799 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cerberus

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Pocetnik
« u: Travanj 01, 2005, 00:09:00 prijepodne »

Prije svega pozdrav svima.

Pratim vas vec par mjeseci i posto vidim da je prava poplava pridoslica u zadnje vrijeme pa da se i ja prikljucim. Nadam se da ce mi vase znanje i iskustvo pomoci. Planiram nabaviti poveci akvarij (preko 400 litara) , i strpao bih u njega slijedece: betta splendens, carnegiella strigata, corydoras sterbai, crossochelius siamensis, gymnocorymbus ternetzi, paracheirodon inessi, poecilia reticulata i rasbora heteromorpha pa me zanima vase misljenje. O broju pojedinih jedinki nisam jos razmisljao ali znam neke osnove (uostalom vi ste ovdje, valjda cete mi pomoci).Na forumu sam nasao tablicu po kojoj sam izvukao ovu kombinaciju i trenutno me zanima jesam li pogodio. Namjeravao sam na popis ubaciti i puntis tetrazona i diskuse ali ove prve navodno nisu bas u najboljim odnosima saribama s velikim perjema diskusi nisu za pocetnike. Koje bi ste mi biljke preporucili?

Hvala

Offline MarJar

• Punopravni član
Pocetnik
« Odgovori #1 u: Travanj 01, 2005, 09:01:00 prijepodne »

Ako se radi o akvariju od >400 lit onda ti preskačeš naziv početnik!!

Drugim riječima mislim da češ daleko dogurati kad si počeo sa br. 400!!

A što se tiče akvarija mislim da nijedna od ovih riba neće raditi neke ozbiljne probleme,a sad je sve pitanje tvog ukusa,kako očeš da to izgleda..

Vodi računa da u toliki akvarij stavljaš ribe u jatu(jatašice) jer inače ih nečeš primjetit,tj. neče doći do izražaja!!
Zagreb,Jarun

Offline dteskera

• Punopravni član
Pocetnik
« Odgovori #2 u: Travanj 01, 2005, 11:01:00 prijepodne »
betta splendens ako će ih biti više samo ženke - eventualno jedan
mužjak uz njih - to ovisi od mužjaka do mužjaka - recimo ja imam jednog
mužjaka koji čerupa sve ženke - pa sam ga morao odvojiti u posebni
akvariji - a prije toga sam imao čak i dva mužjaka uz ženke pa se nisu
čopali međusobno - tj. jesu jednom ali nakon toga znalo se ko je gazda
pa se ovaj drugi sklanjao kad gazda prolazi. međutim ni jedan nije čupkao ženke.

tako da treba biti oprezan sa bettama.
Jelas, Slavonski Brod

Offline andrija

• Punopravni član
Pocetnik
« Odgovori #3 u: Travanj 01, 2005, 19:43:00 poslijepodne »

dobrodosao cerberus

stvarno zavidim na 400L, ja ga nazalost namam gdje staviti
Sesvetski Kraljevec/Zagreb/Hrvatska

Offline cosmo

• Punopravni član
Pocetnik
« Odgovori #4 u: Travanj 01, 2005, 19:59:00 poslijepodne »

betta u tanku od 400 litara je kao da staviš hrćka u vagon,on če stalno bit negdje zbuksan u nekih 5 kubičnih centimetara i tam če debilit,po meni je betta za tankove do 50 litara,ja sam ga imao u 112 l i kao da nije bio tamo,po meni bezvezna i dosadna riba koja nakraju zbog lošeg položaja zvijezda rikne.

Inače kaj sam čitao po stranim forumima i na jednoj stranici koja je posvečena betama,njima što je manji tank to im je bolje tj tam su sretniji jer oni tak i onak u prirodi žive u lokvicama tak da kad ih vidimo u dučanima u onim čašama njima je tam zapravo dobro.

Evo primjer,neka žena je imala bettu u velkom tanku ( neznam kolko litara ) i tam je bio sav jadan,tužan,depresivan tj riba je bila u banani i nije znala kaj če i prebacila ga je u tank od nekih 15-20 litara gdje se doslovce preporodio,bio je sav happy,plivao itd....tak da ti je moj savjet bolje ne bettu u kantu od 400 litara.
Zagreb/Hrvatska

Offline Nigros

• Punopravni član
    • http://serbiangodlikes.netfirms.com
Pocetnik
« Odgovori #5 u: Travanj 01, 2005, 20:04:00 poslijepodne »
Mislim da bi ti neonke i druge tetrice grickale peraja borcu,a i kako cosmo kaze,bolje se oseca u manjem akvariju.Stvarno ti zavidim na 400lZasto ja nemam takav?!
Ruma/Srbija

Offline cerberus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Pocetnik
« Odgovori #6 u: Travanj 01, 2005, 20:13:00 poslijepodne »

Cuo sam da je njima OK u malom akvariju ali sam mislio da im je kao svakome sto vece to bolje. Bettu krizam, idemo dalje. Sa ovim ostalim ribama nebih trebao imati problema znaci, aj bar sam krenuo u pravom smjeru. Zanima me dali je po vama bolje imativise ili manjevrsta biljaka u akvariju?