Srpanj 26, 2025, 09:22:33 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kombinacija+kolicina  (Posjeta: 2770 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline infernus

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
kombinacija+kolicina
« u: Veljača 01, 2010, 09:16:55 prijepodne »
napokon doslo vrjeme da se stanari usele u novi dom;
da li ove ribice idu zajedno i koliko max.(ovo su u biti one koje se meni svidjaju)
- neonkice, frenatus, barbus tetrazona zeleni, skalar
tank je 120x40x50 cca 200l
 -?

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: kombinacija+kolicina
« Odgovori #1 u: Veljača 01, 2010, 10:34:37 prijepodne »
Skalari kad narastu će ti jesti manje neonke. Za ostalo ne znam

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #2 u: Veljača 01, 2010, 10:49:38 prijepodne »
ne mora bit. ja sam ih godinama držao zajedno.

barbusi ne idu sa skalarima, jer im grizu peraje. barbusi idu s barbusima. možeš sa raznim barbusima složiti puno ljepši i življi akvarij, nego sa južnoameričkim kombinacijama.

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Veljača 01, 2010, 11:02:27 prijepodne »

potpisujem i to 2x

Offline infernus

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Veljača 01, 2010, 11:43:53 prijepodne »
moze, moze, otvoren sam za sve prijedloge, a i slazem se da ima puno ljepih barbusa, jedino
su mi frenatusi enigma, o njima znam samo sto sam procitao a dosad nisam dobio jos od nikog iskustvo s njima

a sto se tice skalara, ma vidjeh jedan ogroman akvarij u kojem je bilo odokativno 25 različitih vrsta riba
i medju njima jato veeelikih skalara, i jednog alfa muzjaka sa crvenom grbom na nosu,  e strasan je, zato su mi se svidjeli
a sto se tice tog aqv. ljudi mi se kunu da su im problemi s ribama unutra (a ima ih od neonki do gibicepsa od 20ak cm) minimalni
stovise ribe se jako dobro slazu i navikle su na suzivot, iako meni izgleda prenapučen istovremeno djeluje jako zanimljivo
dosta raslinja, panjeva, i jedno 50-70 jedinki razlicitih velicina a tanke oko 500l

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #5 u: Veljača 01, 2010, 11:54:29 prijepodne »

barbusi ne idu sa skalarima, jer im grizu peraje. barbusi idu s barbusima. možeš sa raznim barbusima složiti puno ljepši i življi akvarij, nego sa južnoameričkim kombinacijama.

Onda se ispričavam autoru na krivoj informaciji  :)

čitao sam da su neonke poslastica za veće skalare, al to možda kad nemaju što drugo za jesti  :D

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 01, 2010, 12:01:00 poslijepodne »
Ne bih rekla da je kriva informacija jer sam također čula za takva iskustva.Mislim da sve ovisi i o tome kojim redoslijedom ubacuješ ribe.Ako su skalari mali i odmah počnu suživot s malim neonkama,možda se i naviknu jedni na druge,ne znam...Kod mene i moje šogorice nije bilo problema.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #7 u: Veljača 01, 2010, 12:06:48 poslijepodne »
moji skalari su naviknuti na male ribice :nerd:... u subotu ubacim flammeuse, 7-8 kom ih je manje vec - pa su preseljeni i moby da malo porastu...  :punch: nadam se da ce brzo narasti jer mi je guzva unutra... a zanimljivo je da krijesnice - hasemania nana (zasada) ne dozivljavaju a manje su od flammeusa... :nerd:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Baja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #8 u: Veljača 01, 2010, 12:27:38 poslijepodne »
Ja sam imao konbinaciju neonke, skalari, barbusi godinu dana i nikad nikakvih problema nije bilo. Ako si u mogućnosi radi sigurnosti stavi skalare prije barbusa u akvarij. I da, još pazi da staviš min 10 barbusa i onda si sguran da druge ribe neće ni primjećivati. Kod mene je jedino problem bio što barbusi umiru bez ikakve najave i simptoma i to me izluđivalo.

Offline infernus

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Veljača 01, 2010, 13:32:47 poslijepodne »
Ja sam imao konbinaciju neonke, skalari, barbusi godinu dana i nikad nikakvih problema nije bilo. Ako si u mogućnosi radi sigurnosti stavi skalare prije barbusa u akvarij. I da, još pazi da staviš min 10 barbusa i onda si sguran da druge ribe neće ni primjećivati. Kod mene je jedino problem bio što barbusi umiru bez ikakve najave i simptoma i to me izluđivalo.
koji barbusi su to bili, i da li je to prestalo;
ijos jedna stvar pa dajte ljudi zar mi nitko nemre rec nesto iz iskustva sa frenatusima, ili ih stvarno malo tko drzi

Offline sarita

• Punopravni član

Offline Baja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #11 u: Veljača 01, 2010, 15:09:53 poslijepodne »
koji barbusi su to bili, i da li je to prestalo;
ijos jedna stvar pa dajte ljudi zar mi nitko nemre rec nesto iz iskustva sa frenatusima, ili ih stvarno malo tko drzi

Barbus tetrazona, u prosjeku je umirao 1 mjesečni bez ikakvih meni vidljivih i poznatih razloga, možda su jednostavno bili loših gena.

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #12 u: Veljača 02, 2010, 00:10:07 prijepodne »
Znam da svatko ima nekih dobrih iskustva sa skalarima barbusima i neonkama zajedno, ali teoretski to ne bi išlo. Barbusi su dosta agresivni i čerupat će skalara, a skalar će se počastit neonkama. U boljem scenariju barbusi budu stjerali skalara negdje u žbunje a u drugom kutu će biti jato neonkica isto u grmlju. Ne kažem da mora tako biti, ali teorija tako kaže, a neki je u praksi pobili.
Ali pošto stvarno ima masa predivnih riba, možda se uspiješ predomisliti i krenuti na neku sigurnu kombinaciju koja bi ti isto bila predivna.  ;)
Zagreb

Offline zosorli

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #13 u: Veljača 02, 2010, 12:51:09 poslijepodne »
Potpisujem da je *Vandalka*u 99% u pravi u kombinacijiBARBUS-SKALAR
Ako zelis iskusati tu kombinaciju probaj staviti muzjaka Gupija sa barbusima i ostace odmah bez repa,tako ti je i sa Skalatima pojesce im dugacke peraje X-(
A neonke ce Skalari povremeno da ubiju i pojedu.
Kod mene su Discusi pojeli cjelo jedno jato crvenih neonki iako su dobivali 5 puta na dan jesti.
A posto su skalari slicni Discusima KO VOLI NEK IZVOLI :question: :up:

Offline Necromaniac

• Punopravni član
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #14 u: Veljača 02, 2010, 14:20:51 poslijepodne »
Kod mene je onda isto iznimka jer imam 4 stvarno velika skalara i jato neonki koje uopce ne dozivljavaju, neonke se ne skrivaju nego slobodno plivaju po akvariju i nikakvih problema, a da bi stvar bila bolja skalare ponekad hranim sa mlađi gupija koje pojedu u sekundi... Valjda zato jer sam skalare i neonke stavio u isto vrijeme u akvarij dok su još bili mali...

Offline infernus

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Veljača 02, 2010, 14:41:46 poslijepodne »
ja trenutno imam 11 neonkica s 5 barbusa tetra zeleni i 3 frenatusa, samo prvi dan je bilo natjeravanja,
 jedan frenato je naganjo drugog frenatusa i barbuse, a neonke nije dirao, nakon 3-4 dana posve su se smirili, i za sad
, nakon tjedan dana njihovog zajednistva , jos uvjek je sve u redu(da pokucam u drvo)