Punac me zarazio akvaristikom prije 3-4 godina i u pocetku sam bio zadovoljan s tim da pomazem njemu, ali kako sam trazio razne informacije na netu (tako i nabasao na akvarij-net) tako sam i shvatio koliko lijepi akvariji ustvari mogu biti. I tako je pocelo mastanje o velikom akvariju.
Nakon dosta stednje i cekanja akvarij je kupljen u 8. mjesecu prosle godine i tek sad napunjen (ipak je akvaristika hobi za strpljive)

Uglavnom akvarij je wave design 450 l, 150*50*60
rasvjeta je t5 4*54w
filtracija: vanjski fluval 404 i unutarnji wave filter sa pumpom 700 l/h
Podloga 4-5 cm terra magma zemlje za cvijece i vulkanita, preko toga odvojeno mrezicom 75 kg sitnog kvarcnog pijeska
Sta se tice bilja stvarno za sada ima puno vrsta, a kad se to malo razraste neke ce ici vani a neke druge jos trebam nabavit:
Limnophila aromatica
Cabomba caroliniana
bacopa caroliniana
Hydrocotyle leucocephalla
sagitaria subulata
Hygrophila diformis
microsorum
anubiasi
hygrophila polysperma
blyxa
stargrass
riccia
nesto sitno glosse
nesto malo ludwigie repens i mislim rubin
pogostemon helferii
Imam nesto mahovine i hm sta ceka na sadjenje.
Ovo jos nije gotov scape, cekam da se biljke razrastu i da nabavim jos neke pa da onda malo smislenije to poslozim.
Uglavnom da ne duljim puno evo neke slike pa bi volio vasa misljenja, kritike i ideje...
Izvinjavam se na kvaliteti slika ali aparat nije bas nesto a ni prostorija nema bas neko osvjetljenje...
Samo jos da dodam da su planirane ribe za akvarij neki patuljasti ciklidi, jos cu malo razmisliti pa napraviti neku kombinaciju sa apistogramama ili ramovima...