Srpanj 28, 2025, 17:29:35 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: cikliranje!  (Posjeta: 1801 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tiestos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
cikliranje!
« u: Siječanj 15, 2010, 21:45:15 poslijepodne »
kao što rekoh..toliko sam tog procitao o tom cikliranju i odlucio sam se za ovu temu da ipak budem siguran!

- evo ovako: stavio sam zemlju u akvarij koju sam namakao negdje tjedan dana,sada sam na nju stavio šljunak i napunio do pola vodom da se ona još malo namaće dok ne odlućim ubaciti onu pravu vodu! e sada mene zanima... što da ja radim prilikom cikliranja akvarija/filtera..kako da ja to uopće zacikliram!? koliko sam ja konto..napuniti ga vodom i upaliti filter neka vrti nekih dva tjedna i onda bi to trebalo biti to(za to vrijeme će se izrodit dobre bakterije-valjda -?! a sada šta ćitam što ljudi govore nešto ubacivati u filter,tamo-vamo..ja to ne razumijem.. eto..
-savjeti kako dobro zacikirati akvarij da PO MOGUĆNOSTI nemam onih napasti algi(loših)..bio bih zahvalan..

Offline Neve

• Punopravni član
Odg: cikliranje!
« Odgovori #1 u: Siječanj 15, 2010, 22:44:18 poslijepodne »
Prvih mjesec dana mjenjaj 2x tjedno po 50% vode.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Siječanj 15, 2010, 22:48:21 poslijepodne »
napuni samo do kraja i zasadi bilje da počnu  iskorištavat koliko toliko makrolemente iz podloge i vode..
svjetlo opiči do kojih 8 sati dnevno (možeš stavit pauzu od sat vremena između 4 sata), filter napuni kak mora bit i piči miško.
i svakako kak je i neve reko svaki 3 dan zamjeni 50% vode zbog zemlje koju nisi dosta dugo namakal..

eriocaulonis

• Gost
« Odgovori #3 u: Siječanj 15, 2010, 23:35:22 poslijepodne »
Ja sam u fazi cikliranja stavljao pozitivne bakterije od Sere Nitravec da se razviju u filteru. Zamlju nisi morao namakati jer ja isto imam običnu zamlju za cvijeće i nisam ju namakao i sve ok raste (iako je po meni sve puno puno bolje raslo kad sam prije imao neki supstrat od Tetre).

U fazi cikliranja moraš staviti biljke i to kaj god ti dođe pod ruke. Uključi svijetlo kak je kolega već rekao na 8h dnevno (kod mene je bilo 10h dnevno) i neka radi kao da ga već imaš jako dugo. Nije mudrost ali opet - svaki akvarij je jedinstven po tome hoće li sve ispasti ok ili ne.

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #4 u: Siječanj 18, 2010, 07:31:10 prijepodne »
ne bi bilo loše da ubaciš i malo hrane u akvarij... kako bi trunula i pospješila razvoj bakterija... ali samo malo... prstohvat ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60