Najme u čemu je problem!
Voda koja teče iz moje slavine ima tvrdoču između 18°i 20°dh, a ja želim da bude 6°do 8°dh.
I što sadda napravim?
Naravno vrlo jednostavno, odem do marketa kupim gomilu destilirane vode(tamo me naravno ljudi čudno gledajua prodavaćice u marketu misle da sam lud kad vide velika kolicapretrpana karnistrimadestilirane vode

, teta na blagajni lagano odblokira 20ak karnistara, a ja uredno masno platim tu vodu i sav sretan odem doma, ako ne računam da k tome još treba poprilično vremena da"iskrcam"

sve te karnistre iz auta dok susjedi laganou nevjerici promatraju što to radim i nebi bio tako čudan podhvat

!
I sad lijepo ulijem u akvarij 70% destilirane vode i 30% pripremljene vodovodne vode i dobijem tu toliko željenu i masno plačenu vodu tvrdoče od otprilike 6°7°dh!
Sav sretanizmjerim i ostale parametre i dok utvrdim da je situacija u akvariju gotovo idealna nije mi žao ni onoga novca kojeg sam potrošio za destiliranu vodu.
I tako prođe 2 tjedna ribe plivaju, bilje raste i dođe vrijeme za ponovno testiranje i djelomičnu promjenu vode!
Kad tako nakon dva tjedna tvrdoča vode više nije nekih 7°dh nego je narasla na nekih 15ak° dh što če reči da ako želim ponovno spustiti tvrdoču trebam promijeniti pola akvarija ponovo sa destiliranom vodom i potrošiti brdo love

!
Osim toga ako i ne računam na financije nije ni poželjno mjenjati tako veliku količinu vode odjednom,kad se jetek počela stvarati biološka ravnoteža u akvariju,
što da radim!!!