Pozdrav svima... nisam baš točno znao kud da ovaj topic smjestim pa se unaprijed ispričavam ako je na krivom mjestu
Daklem, početnik sam u akvaristici što će se već vidjet iz napisanog

Prvi akvarij od 50l dobio sam prije otprilike 5 mjeseci i naravno da nisam išao prije surfat po netu nego sam slušao savjete prodavača u pet shopu, al kad su mi krepale neke ribice... došao sam i do ovog foruma.
Akvarij je 50l, mješoviti, imam 4 guppiya, 2 molliya, 4 platija, 2 neonke, 4 zebrice, 2 botie (klaun) al su još male, 2 plehija i jednog sijamskog algojeda.
Imao sam na početku 10 neonki, 10 guppiya, 5 zebrica i 2 ancistrusa - neki su pomrli - za to sam isključivi krivac ja jer ih nisam stavio u dovoljno zacikliran akvarij (ostale su 2 neonke, sve zebrice i tri ženke i dva muška guppiya) - tek naknadno sam saznao što je to

Nakon nekog vremena otišao sam ponovno u pet shop (nakon otprilike 2 mj) i tip mi je uvaljao molliye, plehice pod ancistruse, malene botie (trikolor) za koje mi nije rekao koliko narastu, al jedu puževe... U međuvremenu porodili se platiji i ostalo ih ukupno sedam (stari mjesec dana) porodila se i gupijevka (jesus ima ih 17 starih tjedan dana u kotilici) i da ne duljim... svi su mi postali jako dragi (a najviše plehici i botie) pa bih ih želio premjestiti u veći akvarij. Namjeravam kupiti 120 litarski bez poklopca kojeg mislim napraviti sam

(naravno zbog love) pa me zanima jel moguće ostavit taj akvarij neko vrijeme otvoren (rasvjetu ću improvizirati) dok ne napravim poklopac jer vjerujem da ribice neće izdržati još mjesec dana u starom (koliko sam predvidio da mi treba za nabavu materijala i izradu pokopca). Ako netko ima bilo kakav savjet ili ideju oko opreme i opremanja ovakvog akvarija bio bih jako zahvalan.