pozdrav,
danas ujuro sam ugledala novo maleno biće u našem 126l akvariju... mala beba ancistrus na staklu,
malo sam pogledala okolo i pronašla ih cca 4-5 komada (nisam sigurna da li mi se jedan premjestio pa sam ga možda dva puta prebrojala)
srca moja mala, dječica...

ovo je prvi put da imamo malce a da nisu živorotke, nevjerojatno
istina zadnjih dana mužjak nije izlazio na klopu, čuvao je svoju djecu a mi to nismo ni znali,
mama je zlatni ancistrus ( i to je upitno, kupljena je davno prije u pet centru kao zlatni za 115kn, a iskreno mogla bi biti i albino, nisam sigurna) a tata je crni momak jako razvijenih bodlji, baš pravi muškarac,
mamica je dugo vrijeme bila debela, prvo sam mislila da je trudna, a onda kako je prošlo dugo vremena, mislila sam da je i ona kao sve ostale naše životinje jednostavno- debela :-)
uglavnom djeca su prozirno zlatna, ne znam da li će biti na mamu, ili će kasnije potamniti?
e sad , što s malcima? da li ih ostaviti u akv.? kojom brzinom rastu? koliko često čistiti akv? s čim ih hraniti?
baš se veselim...
slikala sam mobom, ali su samo mrlje pa slikice više izgledaju poput onih točkica fetusa sa ultrazvuka nego malih ribica :-)
btw, slike s početka topica se ne vide...
lijep pozdrav
ivana